Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     

Rodinný dům s jezírkem

Autor: Tóth Project Architecture Office | László Papp, Frigyes Schalling, László Tóth
Adresa: Mosonmagyaróvár, Maďarsko | mapa
Realizace: 2012 Zastavěná plocha: 235 m²
Plocha pozemku: 1715 m²

Dům se nachází v klidné rezidenční čtvrti na předměstí obce Mosonmagyaróvár na severozápadě Maďarska. V domě žije čtyřčlenná rodina.
K naší radosti jsme s klientem spolupracovali už od fáze výběru pozemku. V zastavěném a zabydleném území byl vybrán ideálně široký pozemek, na kterém jsme se pokusili zhmotnit klientův sen o moderním bydlení.
Na rozmístění a funkční propojení byl kladen zvláštní zřetel a byly zohledněny specifické požadavky členů rodiny. Přízemí tvaru T je členěno místnostmi v jednoduchém funkčním sledu za sebou.
V ohnisku domu se nachází hlavní vstup, který je propojen jak s prostorným interiérem, tak přes prosklenou stěnu i se zahradou. Denní funkce jsou soustředěny do křídla rovnoběžného s ulicí. Patří sem jídelna s kuchyní, která volně přechází do obývacího pokoje. Dispozici tohoto křídla uzavírá studovna. Odstíněním privátního křídla od ulice byla zachována intimita i při použití velkoformátových oken a dveří. Ty také těží z příhodné orientace vůči světovým stranám. Společenské křídlo je převýšeno a strop prochází přes rovinu střechy hlavní hmoty.
Privátní křídlo doplňují servisní místnosti, schody do skepa a garáž.
Koupací jezírko si klient přál od počátku. Jezírko je spolu s verandou srdcem domu, a tak pohled na vodu prostupuje téměř do všech místností skrze okna přes celou výši místnosti.
Venkovní vzhled tvoří tři materiály. Tmavý, rezavý fasádní obklad zdůrazňuje blok společenské místnosti. Tmavý box obepíná bíle omítnutá část domu tvaru T. Hlavní osu objektu, procházející vstupem, lemuje kamenný obklad.
Interiér charakterizuje jednoduchost a svébytnost v barvě, materiálu i nábytku.
Stylová doporučení partnerky investora přispívaly při navrhování a tento proces partnerku natolik zaujal, že po dokončení stavby začala studovat interiérový design.
Funkce nábytku a komfort hrály důležitou roli při zachování prostornosti místností.
Kombinace povrchů bílé barvy a dřeva prochází celým domem. Převýšený prostor kuchyňského koutu a obývacího pokoje je přetnut podhledem s integrovanými světly.
Zdroj: Autorská zpráva
Vložil: Milan Domkář, 05.02.14
Návštěvnost: 35270 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Červenec 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.