Pension Kozí horka

Pension Kozí horka
Spolupráce:Petr Mutina
Adresa: Brněnská přehrada - Kozí horka, Bystrc, Brno, Česká republika
Realizace:2013


Pension se nachází v městské části Bystrc - v oblasti brněnské přehrady, Kozí horka. Parcela se nalézá v původním rekreačním areálu, kde původně stál dvoupodlažní objekt rekreačního střediska ze 60. let 20. století. Parcela je výrazně svažitá a na východní straně se otevírá působivý výhled na brněnskou přehradu. Příjezd k objektu je situován podél západní hranice pozemku.
Objekt  je navržen jako jednoduchý kompaktní hranol osazený ve svahu s předsunutou terasou a schodištěm na východní straně. Východní fasáda se v celé šířce otevírá směrem k přehradě a v úrovni střechy je ukončena výraznou konzolou markýzy z pohledového betonu s  kruhovými otvory. Motiv markýzy se opakuje také na západní fasádě nad vstupem do domu. Ve stejném rytmu jako otvory v markýze jsou navrženy světlíky vystupující nad úroveň střechy v podobě bílých válců a osvětlující střední trakt domu. Ostatní fasády působí uzavřeně a jsou prořezány jednoduchými horizontálními okenními otvory. Vstup je zvýrazněn plnými dveřmi a velkou prosklenou stěnou z mléčného skla. Na severní straně je situován sjezd rampou do trojgaráže v 1.np.
Vstup do objektu je navržen ve 2.np ze strany příjezdové komunikace. Na zádveří bezprostředně navazuje společenský prostor s krbem. Ze společenského prostoru je přístupná středová chodba a klidová část, která zahrnuje ložnice, koupelny, wc  a šatny. V přízemním patře s vazbou na zahradu je umístěna obytná kuchyně s jídelnou, krytý bazén a navazující technické prostory, sklady a garáž. Pro rekreační vyžití bude upravena zahrada s venkovním ohništěm a pergolou. Do zahrady je možné sestoupit také komfortním venkovním schodištěm z terasy ve 2.np.
Objekt je opatřen bílou omítkou. Výplně okenních otvorů jsou z hliníkových profilů. V interiéru jsou navrženy podlahy z masivního dřeva a z travertinových dlažeb se zalícovanými sokly. Stěny jsou omítané sádrovými omítkami. Střední trakt má snížený sádrokartonový podhled. Dveře jsou bílé, lakované zalícované s omítkou nebo obkladem.
10 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Pochvala, ale... :-)
eva.podlipna
09.01.14 08:42
protože to tak nepochybně je?
jan sochor
09.01.14 09:15
Vilka
lukas betak
09.01.14 10:19
pocit
Tomáš Pavlas
09.01.14 12:21
...
Daniel John
10.01.14 01:02
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od RAW