Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb
JAP
HLEDEJ v sekci     

Rekonstrukce a dostavba rodinného domu v ulici Dělnická

Autor: ROSA – ARCHITEKT | Michal Rosa
Adresa: Dělnická, Trutnov, Česká republika | mapa
Projekt: 2011 Realizace: 2012 - 2013

Stávající rodinný dům je v návrhu maximálně respektován. Vzhledem k tomu, že historickým vývojem objektu i okolních pozemků došlo ke změně hlavního vstupu do objektu, je navržen nový vstup v místě původní zimní zahrady a původní hlavní vstup je zrušen. Obezdění původního závětří a doplnění dvou oken v severovýchodní fasádě jsou jediné změny vzhledu stávajícího objektu.
Z přízemních přístaveb realizovaných v roce 2003 je zachována pouze garáž. Její vzhled je zachován, pouze dochází ke změně sklonu střechy – k otočení spádu pultové střechy tak, aby ze strany zahrady byla atika. Zahradní kuchyň byla odstraněna.  Na jejím místě je nově navržený objekt bazénu, který spojuje garáž s rodinným domem. Tento objekt je navržen záměrně moderní, aby kontrastoval s historickou vilou. Tento objekt je obložen lícovými pásky a doplněn skleněnou markýzou.
Vstup do domu a nové zádveří je navrženo v místě původní zimní zahrady. Na zádveří navazuje i přístavba bazénu, přes kterou je možné projít do garáže. Ze zádveří se vstupuje přímo do obývacího pokoje, jehož součástí je i jídelna. Kuchyně je v samostatné místnosti a je oddělitelná. Na obývací pokoj navazuje pracovna.
Ve druhém nadzemním podlaží jsou zachovány dva dětské pokoje a dětská koupelna. V minulosti na dvě místnosti rozdělená ložnice je znovu spojena a je do ní vestavěná i šatna. Nově je řešen i vstup do koupelny rodičů.
V prvním podzemním podlaží je navržena provozovna. Přístup pro klienty je veden samostatně a je zcela oddělen od vstupu do domu a zahrady. Provozovna obsahuje čekárnu s toaletou, nehtové studio a prostor pro kadeřnictví. Dále je zde technická místnost a místnost pro technologii bazénu.
Je navrženo rozšíření vjezdové brány a zřízení nové branky. Příjezdová cesta je rozšířena. Stávající venkovní bazén je zrušen a jsou navrženy nové terasy.
Zdroj: Autorská zpráva
Vložil: Milan Domkář, 19.12.13
Návštěvnost: 40268 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Říjen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.