Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rodinný dom Anoro pri Barcelone

Autor: Anna & Eugeni Bach
Albert Cabrer, Gracinda Ferreira, Carina Silva:
Adresa: Carrer dels Ocells 9, Sant Esteve de Palautordera, Španělsko | mapa
Investor: Anoro - Clusa
Projekt: 2013 Realizace: 2013
Užitná plocha: 242 m²

Projekt rodinného domu Anoro pozostáva z rozšírenia a doplnenia pôvodného víkendového domu pri dedinke Sant Esteve de Palautordera, vzdialenej hodinovou cestou, severne od Barcelony. Pôvodný dom bol rozšírený o nový funkčný celok, pričom obe časti tvoria vzájomnú súhru obrazne prirovnávanú k známej dvojici Stan Laurel a Oliver Hardy. Žeby zjavná inšpirácia pražskou realizáciou tanečného páru Vlada Miluniča a Franka Gehryho?

Originálna stavba pozostáva zo samostatnej obytnej jednotky. Architekti sa chceli vyhnúť prílišným zmenám. Usilovali sa zachovať dom v jeho  archetypálnom výraze, jednoduchom objeme so sedlovou strechou mierneho sklonu, bielymi stenami a malými vertikálnymi okennými otvormi s drevenými krídlovými okenicami. Rozširujúca časť domu je navrhnutá v podriadenom duchu pôvodnej štruktúre. Má zníženú úroveň plochej strechy a jej objem je doplnený o polozapustenú garáž. Prízemie obsahuje dennú časť s podlhovastou zastrešenou terasou a spevneným prístupom do domu. Poschodie je vyhradené pre nočnú časť so spálňou rodičov a troma detskými izbami.

Obe časti sú si podobné vo vzájomných proporciách, taktiež ako v materiálovom prevedení a konštrukčných princípoch. Okenné otvory novej časti sú doplnené plechovými šambránami zabezpečujúcimi tienenie a priestorom pre osadenie exteriérových roliet. Rozdiel medzi novotvarom a pôvodnou štruktúrou je zjavný výtvarným stvárnením fasády novej časti, ktorá má priznané tehlové pásy prestriedané s omietkovými, bielej a okrovej farby. Táto fragmentácia dotvára celkový charakter a jedinečnosť projektu.

Vzájomné prepojenie oboch objemov je zabezpečené novým vstupom so schodiskom, ktorý je osadený medzi oboma hmotami. Tvorí najmenší objem domu, vzájomne ho prepája a dotvára jeho komplexnosť.
Pohľad Pohľad Pohľad Pohľad Pohľad Pohľad Pohľad Pohľad Pohľad Pohľad Pohľad Pohľad Pohľad Pohľad Pohľad Kresba Situačný plán Pôdorys Pôdorys Rezopohľad Rezopohľad Rezopohľad Rezopohľad
Autor: Rastislav Udžan, 14.12.13
Návštěvnost: 30061 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Duben 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.