Kolekce stolů

Kolekce stolů
Záměrem bylo vytvořit příjemný a bezvadně funkční doplněk interiéru, který zároveň umí navodit vlastní atmosféru. Důležité bylo, jak se člověk bude cítit, když si ke stolu sedne a stráví u něj nějaký čas. Co budete vnímat, až se ho dotkne a jak na vás bude celkově působit. K tomu, aby byl pocit ze stolů co nejlepší, pomáhá i perfektní řemeslná kvalita, s jakou jsou vytvořeny do posledního detailu. Všechny podnože jsou vyrobeny z nerezové oceli, která je ručně leštěna, skleněné desky jsou ručně pískované.
Téma průhlednosti stolní desky, které se prolíná u každého stolu, bylo nesmírně důležité. To, co vidíme nebo naopak nevidíme, když člověk sedí u stolu, ovlivňuje náš celkový dojem a nepřímo i naše jednání. Proto jsme citlivě pracovali s pískováním. U jídelních stolů je průhledná jen malá část úplně ve středu, aby nedocházelo k nechtěným pohledům pod desku stolu. Zároveň se však jemně odhaluje vlastní podnož stolu, kterou tvoří vždy tři navzájem propojené nohy.

Sluneční stůl
Stůl barevný má uprostřed desky kruhové sklo, které je směrem od obvodu ke středu pískováno do ztracena. Když pohlédneme do středu, zobrazí se nám jakoby v mlze konstrukce stolu pod deskou. Vidíte přitom jasně jen její prostřední část, ale k okraji skla vše jakoby mizí, jakoby se ztrácí v oparu nad ranní loukou prozářenou vycházejícím sluncem. Proto jsme velký stůl se žlutou deskou nazvali Sluneční.
Skleněný střed stolu lze jednoduše vyjmout a v budoucnu bude možnost dokoupit otočnou desku, mělkou nádobu na led nebo praktický dřevěný střed na odkládání horkého nádobí.

Měsíční stůl
Skleněná deska Měsíčního stolu dokáže nádherně vést světlo přes pískování až k oblé hraně a zářit do prostoru. Stůl při osvětlení působí jako zářící bod, jako hvězda na obloze rozzářená měsíčním světlem. Může se stát hlavním motivem vaší jídelny, restaurace, kavárny, nebo zasedací místnosti.

Konferenční stolek
Konferenční stolek vychází z konceptu velkého skleněného stolu. Pro zvýšení odkládací plochy má dvě úrovně skleněných desek. Otvorem spodní desky prorůstají nohy stolu k desce horní jako stonky rostliny, která podpírá svůj květ.

Stolek na víno

Stolek na víno má uprostřed otvor pro umístění láhve. Láhev se prostrčí skleněnou deskou a spočine na nohách stolku. Největší pozornost jsme věnovali styku stolu a láhve, přesněji místům, kde se navzájem dotýkají. Aby nedošlo k poškození jednoho nebo druhého, je do otvoru skleněné desky důmyslně vložena ochranná guma. Stejné řešení jsme použili v místech, kde se láhev dotýká kovových nohou. Manipulace s láhví je tedy zcela bezpečná. Stolek je možné používat se všemi typy lahví vína, sektu i šampaňského.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Stolek na víno
Pavel
24.10.13 09:24
Stolek na víno
AI - DESIGN
17.02.18 05:32
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od AI - DESIGN, s.r.o.