Rekonstrukce bytu Na Valech

Rekonstrukce bytu Na Valech


Rekonstrukce bytu

Jedná se o byt v činžovním domě z roku z 10. – 20. let minulého století. Klient se na nás obrátil již z druhou nemovitostí ještě před koupí. První koupi jsme klientovi z hlediska nevhodnosti vymluvili, druhou nemovitost jsme doporučili s tím, že i přes původní a ne příliš udržovaný stav bytu je v něm obrovský potenciál, který umíme využít.

Dispozice
– největší bolestí původní dispozice bylo klasické uspořádání komory a toalety kolem vstupu na lodžii, který vždy sloužila jako hospodářská. Další perličkou byla koupelna /lázeň navazující dvoukřídlými dveřmi přímo na kuchyni, navíc průchozí do obývacího pokoje.
Hlavním cílem bylo umístění koupelny k fasádě s oknem, což se podařilo díky přesunu kuchyně do obývacího pokoje. Ten jsme zvětšili na úkor vedlejšího pokoje a díky vyšším stropů jsme kuchyni s jídelnou umístili na pódium. Ložnice pak získala k dobru onu hospodářskou lodžii a značně se rozšířila. I po těchto dispozičních přesunech zůstalo místo pro samostatnou toaletu. Dětský pokoj byl pak navíc doplněn o stavebně uzavřené šatny.
Koncept /barevnost /materiály  - Hlavní barevnou linkou je kombinace bílé a antracitové až černé s běleným dřevem. Akcentem je pak materiál na jídelním stole v medové barvě. Vyvýšené pódium s kuchyňskou linkou a jídelním stolem je provedené v tmavé barvě, aby prostor kontrastoval se světlým obývacím pokojem.
Kuchyně – tvarově je uspořádána do „U“ s doplněnou vysokou částí s lednicí a troubou. Volba digestoře padla na výsuvnou z pracovní desky. Díky pódiu pod kuchyní se nám podařilo odvést potrubí do komína za kuchyní. Nábytek je provedené ve stříkané MDF, pracovní deska z umělého kamene. Směrem k jídelně je umístěna vinotéka. Část linky, která tvoří hranu do obývacího pokoje je z druhé strany řešena jako knihovna.
Jídelna – hlavní prvkem jídelny je vykonzolovaný jídelní stůl bez podpor. Ocelová konstrukce stolu je kotvena do stěny a podlahy pod pódiem. Jídelní židle jsou drátěné EAMS s látkovým potahem. Jídelna je od obývacího pokoje oddělena skleněný zábradlím. Dominantní svítidlo nad stolem je od Flosu a stejné jen v bílé barvě je osazeno v obývacím pokoji.
Obývací pokoj – v tomto prostoru jsme využili obloukový arkýř pro osazení vestavné sedačky. Za touto sedačkou je na zakázku vyrobená kovová mřížka pro radiátory, které mají nasávání v soklu sedačky. Obývací pokoj je vybaven dvěma sedačkami, druhá je doplněna čtecí lampičkou. Stolek u sedaček je proveden v kombinaci bílé, šedé a medové. Jednotlivé pruhy lze rozsunout.
Ložnice – získala díky dispozičním úpravám přístup na lodžii a díky tomu i více denního světla. Postel je umístěna do niky pod okno, lampičky jsou osazeny na stěnách. V ložnici je dále umístěn toaletní stolek s policemi ve stejném materiálu jako bělená dubová podlaha.
Koupelna – také koupelna získala díky úpravám přístup denního světla velkým oknem. Koupelna je rozdělena do dvou částí – jedna v bílé stěrce s úložným prostorem a sprchou, druhá pak v antracitové s vanou v nice a umyvadly. Umyvadla jsou osazena na kamennou desku, niku nad nimi pak vyplňuje podsvětlená skříňka.
Doplňky – jsou opět z našeho showroomu LooooX, jedná se především o polštáře, přehozy, prostírání a vázy.
7 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
efektné, ale..
ivan glajch
26.09.13 10:18
I když
Lenka Štěpánková
26.09.13 10:14
stolek
roman trnka
26.09.13 02:10
variť?
jolan
27.09.13 12:51
re:stolek
granko
27.09.13 04:10
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od OOOOX s.r.o.