Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Revitalizace panelového domu

Autor: Holiš + Šochová architekti | Hynek Holiš, Šárka Holišová Šochová
Adresa: 5.května 1352, Rožnov pod Radhoštěm, Česká republika | mapa
Investor: společenství vlastníků
Projekt: 2011 Realizace: 2012-13

Společenství vlastníků panelového domu se rozhodlo pro revitalizaci panelového domu. Ta spočívala v zateplení domu, výměně dožívající k-ce zábradlí doplněné o zasklení lodžií a úprav hlavního a vedlejšího vstupu vč. vstupního předprostoru. Vše začalo podle obvyklého scénáře. Správce domu doporučil "osvědčeného a levného" projektanta, který dovede zpracovat projekt, aniž by dům viděl.
     Původní revize projektu, ke které jsme byli oslovení, nakonec přerostla v plnohodnotnou spolupráci. Návrh se snažil respektovat finanční limit v obvyklé cenové hladině okolních rekonstruovaných panelových domů a současně přinést alternativu drtivé většině obdobných rekonstrukcí s odfláknutým řemeslným řešením a necitlivými barevnými exhibicemi.
     Při návrhu jsme se potýkali s dědictvím socialistického stavebnictví, např. hledáním technického řešení pro k-ci zasklení při výškových nerovnostech až 8 cm! na byt resp. lodžii dl. 9 m. Ta je montovaná z načerno natřených HEA profilů kotvených do čel lodžií a mezi ně montovaných žárově zinkovaných Jä profilů, tvořících zábradlí. Řady bezpečnostních skel zábradlí se střídají s vertikálně bezrámovým otvíravým zasklením lodžií. Zateplovací systém fasády je opatřen silikátovou omítkou hrubší zrnitosti v kombinaci pískového odstínu a světlého odstínu uzavřených lodžií.  Sokl je proveden Marmolitem v tmavém odstínu. Zakrytí obou vstupů tvoří vyložené rámy z černě natřených HEA profilů s dřevěným podhledem s nátěrem světlou lazurou. Převýšený vstupní prostor s teracovými schodišťovými stupni, dlažbou a dubovým zábradlím doplňuje plastický reliéf ručně šlechtěnou omítkou na boční stěně. Venkovní vstupní schodiště je z prefabrikovaných betonových dílců. Nově zformovaný předprostor byl předlážděn a doplněn o stojany na kola.
     Neobvyklá angažovanost všech zúčastněných dodavatelů přinesla nebývale hladký průběh realizace, příjemnou spolupráci a také upřímně nečekané pozitivní ohlasy obyvatel domu. Cenový rámec realizace byl dodržen.
Projekt
Fotograf
Tomáš Rasl
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 31.08.13
Návštěvnost: 48114 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
gratulace Pavel Nasadil 30.08.13 21:35
bezvadné David Mareš 02.09.13 21:56
Bravo. Radek Horyna 03.09.13 13:59
... Daniel John 03.09.13 16:49
...A ta cena? Alžběta 03.09.13 20:19
Nečekané jolan 05.09.13 09:34
dobré Dagmar Saktorová 05.09.13 12:38
UFO lukas betak 26.12.13 13:30
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Květen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.