Mezinárodní kongresové centrum v Los Cabos

G20 International Convention Center

Mezinárodní kongresové centrum v Los Cabos

Mexická federální vláda pověřila FR-EE návrhem kongresového centra pro summit G20 v Los Cabos. Zahraniční hodnostáři a představitelé dorazili v červnu 2012 na již sedmé setkání G20. Krom jiných zde vystoupil i prezident Spojených států amerických Barack Obama, prezident ruské federace Vladimir Putin a německá kancléřka Angela Merkelová.
Pro dodržení termínu dokončení bylo třeba kongresové centrum s kapacitou 6 436 lidí vybudovat za méně jak 7 měsíců a to včetně nejnovějších inovací v enviromentálních technologií, jako 2,700 m² velká zelená stěna, která má být největší na světě. Dále je zde řízený zavlažovací systém a loby navržené tak, aby udržovalo přirozenou vlhkost. Díky tomu se snižují nároky na vzduchotechniku. Část potřeby elektrické energie budovy je pokryta fotovoltaickými články. K úspoře energie přispívá i užití LED osvětlení a 18% budovy je osvětleno přirozeným světlem. I spotřeba vody je redukována.  Úpravna vody připraví 2.6 litru vody za sekundu. Dešťová voda je shromažďována v tancích a je využita na splachování a zavlažování zelených ploch. Ze zhruba 66 000 m² pozemku je zastavěno 22%. 
Místo návštěvníkům nabízí výstavní  a kongresové plochy, dále částečně kryté parkoviště s kapacitou 561 vozů, 22 stání pro handicapované a střešní zahradu. Nová budova má přilákat více turistů a podnikatelů. Výstavy a kongresy přispějí k rozvoji a růstu v regionu.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od FR-EE