Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rodinný dům na Kvíčale

Autor: ROSA – ARCHITEKT | Michal Rosa, Martina Rosová
Adresa: Kvíčala, Suchovršice, Česká republika
Projekt: 2009-10 Realizace: 2010-12

Řešená parcela se nachází v Suchovršicích v části zvané Kvíčala. Řešené území je rovinaté s přístupovou komunikací na východní straně pozemku. V tomto území se nacházejí domy srovnatelné velikosti postavené v různých obdobích. Jsou zde klasické statky, výstavba ze sedmdesátých let i zcela nové domy.

S ohledem na polohu stávající komunikace je dům navržen v jihovýchodní části parcely. To umožňuje zachovat dostatečné odstupy od okolních objektů a zároveň maximálně využít zbývající části pozemku pro zahradu. Tato poloha je rovněž velmi výhodná kvůli výhledu - severozápadním směrem je výhled na Krkonoše.

Větší hmota je dvoupodlažní s pultovou střechou a je svým delším rozměrem (a hřebenem) orientována souběžně s komunikací. Jednopodlažní hmota, která k ní přiléhá ze západní strany, má plochou střechu, která je využita jako terasa. Obě hmoty jsou odlišeny. Dvoupodlažní část je navržena v bílé omítce, nižší část je obložena dřevěnými deskami v červené barvě.

Dům je navržen tak, aby vnitřní uspořádání reflektovalo orientaci pozemku vůči světovým stranám a maximálně využilo výhledů. Dům se otevírá do zahrady -jižním a západní směrem, směrem ke komunikaci jsou navržena pouze malá pásová okna. Okenní otvory, které dotvářejí architektonický vzhled, jsou s ohledem na požadovanou nízkou energetickou náročnost domu navrženy z větší části neotvíravé. Samostatně stojící garáž má rovněž pultovou střechu. S ohledem na celkovou kompozici má střecha opačný sklon, než dům. Orientace hřebenů je shodná.

Vstup do domu je navržen od komunikace. Přes zádveří se vchází do schodišťové haly. V přímém směru navazuje na halu prostorný obývací pokoj s krbem a vestavěnou knihovnou. Součástí obývacího pokoje je i jídelní kout. V jednom prostoru avšak mírně oddělená je navržena i kuchyň. Na ní navazuje spíž. Z haly je přístupná technická místnost (přes spíž je průchozí do kuchyně), koupelna a pracovna - pokoj pro hosty. Do druhého nadzemního podlaží vede schodiště z haly. Jsou zde navrženy tři ložnice, koupelna a samostatné wc. Z ložnic dětí je přístupná střešní terasa.



















Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 19.06.13
Návštěvnost: 41236 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Srpen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.