Obchůdek Button Style

Obchůdek Button Style
Adresa: Nádražní 681/2, Brno, Česká republika
Investor:Button Style s.r.o.
Projekt:2013
Realizace:2013
Užitná plocha:40 m2
Náklady:250 000 CZK


Jednoduchost, jemnost a cit pro detail chara- kterizují oblečky pro miminka od firmy Button Style. Téhož jsme chtěli dosáhnout při práci na interiéru jejich obchůdku v Brně. Návrh vznikl na jaře 2013. Realizace proběhla v krátkých třech týdnech koncem dubna 2013.
Prostorový rozvrh sleduje specifické potřeby nakupujících těhotných žen nebo maminek s kočárky či nějakou tou pobíhající ratolestí. Zároveň myslí na zázemí pro personál. Vše podstatné se odehrává na stěnách. Uprostřed prodejny je ponechán volný prostor lákající ke vstupu a umožňující volný pohyb i s kočárkem nebo miminkem v bříšku nebo šátku.
 Sortiment oblečků je seřazen v nikách na jedné z podélných stěn. Poslední nika vystupuje do prostoru a vystavuje nejlepší kousky přímo na oči  vstupujícím. Společně s prodejním pultem zároveň vyčleňují „soukromý“ prostor personálu - za nikou je ukryta malá kuchyňka zaměstnanců. Protilehlá stěna je ozdobena sortimentem povlečení. Ze sofa mohou návštěvníci „nakupovat očima“ a souběžně odpočívat nebo krmit dítě. Na starožitné truhle stojící hned vedle je pár hraček a pastelek pro pobavení dětí než maminky provedou nákup.
Materiálové a barevné řešení vychází z prodávaného sortimentu. Oblečky jsou šité z kvalitních materiálů a biobavlny. Kladou důraz na detail, barevnost je střídmá: častá je celoplošná přírodní béžová, jasné barvy jsou rozptýleny do drobných grafických motivů potisku. Původním zájmem investorek bylo navrhnout prostor ve stylu „Provence“. Zadání stylu spolu s vlastnostmi prodávaných věcí nás navedlo ke kombinaci dřevo dekoru a bílé pro nábytek a jemné fialové na stěnách. Vynechali jsme ornamentální detaily typické pro zadaný styl. Místo nich vyniká krása samotných šatiček a povlečení. Společně s podsvícenou zadní stěnu obchůdku tvořenou dubem dýhovanými latěmi s mezerami proloženými ručně malovanými plexiskly tvoří výtvarný ráz prodejny. Stěna vznikla dle návrhu a provedení malíře Václava Kočího. Jemné svítící barevné světlo a světle fialová výmalba doplňují tlumenou barevnost šatů.
Realizace samotná proběhla ve velmi krátkém čase. Díky šikovnosti dodavatele nábytku a několika jeho propracovaným dnům i nocím se vše stihlo doslova na poslední chvíli. Obchůdek je dnes otevřen a věříme, že za svou existenci uvítá mnoho spokojených zákazníků.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od No-A Architekti