RD 2

RD 2
Spolupráce:Jakub Klaška (studie), Molo architekti (DPS - hrubá stavba), Pavel Bartoň (projektant elektro), Lukáš Bartoš (projektant VZT), Pavel Gottvald, Delta Light Czech s.r.o. (projekt osvětlení), Jan Dobeš, Jana Hajasová (DPS - fasáda, okna, interiér), Martin Ptáčník (účast na přípravě a provádění parapetů), Jaroslav Jarkovský, MADT a.s. (technická podpora), Josef Šanda (technická podpora), Patrik Zamazal (technická podpora)
Projekt:2009-10
Realizace:2011-12
Užitná plocha:150 m2
Plocha pozemku:2000 m2


Situace 
Rovinatý pozemek se nachází v oblasti bez okolní zástavby, poblíž zahrádkářské kolonie na okraji obce. Parcela má podélný charakter.
Dům  Jednopodlažní, s ohledem na okolí a na požadavky investora. Koresponduje s charakte- rem parcely svým podlouhlým tvarem, který je v duchu zvýrazněn průhledem ze zádveří, skrz obytný prostor a terasu, do zahrady. Dispozice je členěna do dvou traktů, ze kterých nižší obsahuje soukromé části domu (ložnici, dětské pokoje a hlavní koupelnu). Na jednom konci je tato hmota otevřena parkovacím stáním a na druhém konci ji uzavírá domácí dílna s výhledem na polnost. Druhý trakt se od hostovského pokoje zvedá do obytné místnosti. Výška hlavního obytného prostoru graduje na rozhraní venkovního a vnitřního prostoru. Za touto hranicí se nachází polootevřená terasa. Ta je po své delší straně, stejně jako parkovací stání, zahalena do fasádního pláště, který tak celý dům sjednocuje a uzavírá požadovanou mírou intimity. Pultová střecha je navržena v souladu s místně převažujícím směrem severozápadních větrů.
Materiály  Konstrukce v systému two-by-four. Fasáda z vertikálně ložených hoblovaných modřínových hranolů kosodélníkového průřezu.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od BY architects