Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Interiér rodinného domu ve Vonoklasech

Autor: Milena Galátová
Autor stavby: David Jiříček
Adresa: Vonoklasy, Česká republika
Investor: manželé Cesnekovi
Projekt: 2007 - 2009 Realizace: 2010 - 2012

Interiér rodinného domu ve Vonoklasech vznikl v blízké spolupráci s architektem domu Ing. arch. Davidem Jiříčkem. Společně jsme se domluvili na základních principech a snažili jsme se jak stavbu, tak interiér spojit v jeden harmonický celek.
 Dům je navržen jako třípodlažní. Společný život rodiny se odehrává v 1. NP, navázaném obytným prostorem  na zahradu. Klidová část ložnic a pokojů je umístěna ve 2. NP. Technické místnosti jsou v 1. PP. Část tohoto podlaží je určena pro hosty a relaxaci (sauna, herna pro děti). Díky rozmanitosti terénu je i zde možný přímý vstup na zahradu.
Interiér je navržen v odstínech béžové a žluté barvy, která je tam zastoupena i ve výraznějších odstínech - lak na kuchyňské lince a marmoleum. Celý dům je velkými prosklenými okny propojen s okolní krajinou. Vhodně zvolené průhledy do sousední dančí obory, na kmeny stromů, do zahrady, to vše se jako obrazy promítá do interiéru. Hlavní obytný prostor je otevřený, členěný pouze posuvnými deskami a dýhovaným panelem, který je umístěný v centru prostoru. Díky němu vznikly komornější a intimnější prostory jako  sezení a jídelna s kuchyňskou linkou. Panel je navržen ze strany jídelny jako podstava pro výtvarné dílo - sochu...V blízkosti sezení je umístěn krb a průhled přes akvárium do pracovny. Podlaha je dřevěná z velkých dubových lamel. Dominantou domu je schodiště obložené dýhovanými deskami. V čele podest svítí na stěnách námi vytvořené světelné améby. Po obvodu schodišťových stupňů je obklad odražen světelnou spárou. Podlaží s ložnicemi už má jednoduchou dispozici, kdy z hlavní chodby vstupujeme do jednotlivých pokojů a koupelny. Koupelna je obložena keramickou dlažbou béžové barvy a doplněna skleněným obkladem, jehož součástí jsou i úložné prostory koupelny. Dle potřeby jsou umístěny v celém interiéru vestavné skříně. Jejich jednoduché členění a béžová barevnost splývají se stěnami interiéru.
Snahou bylo vytvořit jednoduchý harmonický celek, do kterého jsme vkládali hravé prvky - světla, tapety, samolepky... S jejich výběrem nám velmi pomohl sám klient.
Zdroj: Autorská zpráva
Vložil: Milan Domkář, 08.05.13
Návštěvnost: 42239 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Březen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.