Byt po Adině Mandlové

Byt po Adině Mandlové
  • Byt v krásném prvorepublikovém činžovním domě s modernistickými prvky nebyl poškozen ani vládou dělnické třídy. S mírně ošuntělou, ale trvalou noblesou se zachoval kamenem obložený vstupní portál, elegantní mosazné prvky kování a schodišťového zábradlí, cedulky, zvonky, kukátka, intarzie na dveřích do jednotlivých bytů, dokonale provedené terrazzo ve společných prostorách.
  • Klienti koupili byt, který zažil Adinu Mandlovou a Hugo Haase. A spoustu dalších osudů. Přáli si zemité, ale jemné tóny a materiály, jednoduché a elegantní řešení. Vstupní část s úložnými prostory plynule navazující na jednoduchou, ale plně vybavenou kuchyň s výstupem na balkón (17,2 m² + 1,7 m²), komoru pro pračku, úklid a sklad sezónních věcí (5,7 m²), jídelnu jako srdce celého bytu (23,4 m²) navazující plynule na obývací prostor s velkým  oknem (25,8 m²), koupelnu s vanou, sprchou, umyvadlem a WC, do které se dostane denní světlo pomocí nadsvětlíku (9,8 m²) a dvě samostatné ložnice s úložnými prostory a místem pro práci i odpočinek (22 m² + 17,4 m²)
  • Původní zničené podlahy byly nahrazeny masívním dubem a velkoformátovou dlažbou (vstup, kuchyň, komora, koupelna); velmi příznivá světlá výška byla využita pomocí SDK k zabudování téměř veškerého osvětlení, byly použity litinové radiátory, okna se přes veškerou snahu nepodařilo repasovat, byly ale vyrobeny přesné replikys lepšími izolačními vlastnostmi. Majitelé si přáli mít prostor pro jen několik (ale o to důležitějších) věcí, které k jejich životu patří. Knihy, osobní vzpomínky, obrazy (autor Karel Demel); vše k čemu mají silnou citovou vazbu. Přáli si nalézt ve svém novém domově radost, klid a mír.
8 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
obklad kupelne ??
granko
02.05.13 10:56
Byt po Adině Mandlové?
Martin Laho
03.05.13 09:18
souhlas s martinem
martina
07.05.13 07:22
byt
leon
09.05.13 08:05
SDK divný, jinak to jde :)
helenka
10.05.13 06:00
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Ivana Dombková