DOCK A

DOCK A
foto: Jakub Zdechovan - archiv Crestylu
Nově vznikající pražská čtvrť DOCK nabídne v budoucnu velké množství kancelářských prostor, obchodních ploch a atraktivní bydlení ve vysokém standardu. Její první část, Dock A - bytové domy, je již dokončena. Na projektu bytových domů na místě bývalých Libeňských doků pracovalo i studio Chmelař architekti z nedalekého Karlína.
     Původní studii a dokumentaci pro územní řízení vytvořilo studio Mediapolis (Itálie) v čele s architektem Sergiem Porcellinim. Následně celý pojekt odkoupila developerská skupina Crestyl a dovedla jej pod vedením Tomáše Klímy ke stavebnímu povolení. Pro dokumentaci pro provedení stavby si investor přizval architektonickou kancelář Chmelař architekti, která měla za úkol vypracovat architektonickou část a navázat na původní dokumentaci. Stavební část prováděcího projektu vytvořila firma CONSTRUO spol. s r.o. Chmelař architekti dále navrhli standardy vybavení interiéru. Pro co nejlepší představu o potenciálu zvoleného řešení byl vytvořen vzorový byt.
    
foto: Jakub Zdechovan - archiv Crestylu
Lokalita Libeňských doků je velmi atraktivní především svou polohou a okolím. K rezidenci náleží také molo, kde mohou kotvit lodě nejen rezidentů. Na pravém břehu Vltavy se v okolí nachází množství zeleně a mnoho možností pro relaxaci a pohodlné bydlení. Lokalita je z centra velmi dobře dostupná, přitom ale nabízí klid a propojení s přírodou, což je v metropoli, jakou je Praha, výjimečné. I proto byl při návrzích kladen důraz na vysoký standard a kvalitu použitých materiálů. Fasády objektu souzní s přírodou, jsou obloženy přírodním kamenem a dřevem. Jedná se o jeden z mála projektů takového rozsahu, který má dřevěnou fasádu. Díky použitým materiálům objekt skvěle zapadá do okolní zeleně. Na dotvoření zeleně bylo přizváno studio Šmídová landscape architects. Ti tak dotvořili harmonii mezi vodou Vltavy, zelenou přírodou a luxusním bydlením. Zároveň se parter propojuje i s právě dokončovaným dvorem stavby administrativní části projektu Dock A.
     Tři pětipodlažní bytové domy Dock A jsou propojeny společnými podzemními garážemi a mají společnou recepci, přes kterou se do areálu vstupuje. Každý z domů má svou typickou barvu stěny ve společných prostorech, která probíhá celým domem od garáží ke vstupu, přes chodby až k jednotlivým bytům. Interiéry bytů jsou ve vysokém standardu a přesně odpovídají celému projektu. Důraz byl kladen na kvalitu materiálu a příjemné struktury. V bytech jsou podlahy z běleného dubu, dveře s dýhou ořechu, sádrové omítky. V koupelnách je netypicky užito dřevo a je tak docíleno zpříjemnění jindy studeného keramického obkladu, který je zde zapuštěný do omítky stěn. Všechny koupelny byly zařízeny hotelovým způsobem, prostor je tedy zařízen do co nejmenšího detailu. V koupelnách tedy ladí všechno zařízení, od umyvadla s baterií, přes držák toaletního papíru až po háčky na ručníky.

V loňském roce získal projekt DOCK první místo v soutěži CIJ Awards  a ocenění Best of Realty 2012. V této soutěži obdržel druhé místo v kategorii Rezidenční projekty z celkem 18 nominovaných. Kromě toho byla první etapa projektu oceněna v soutěži Realitní projekt roku.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Poznámka
lubos.kaplan
23.04.13 12:39
Nádhera
almi
25.04.13 09:44
...Co to?...
šakal
25.04.13 02:31
"souhra mista"
gio
28.04.13 11:50
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Mediapolis Chmelař architekti