Pánský byt v Docích, Libeň

Pánský byt v Docích, Libeň
foto: Jakub Zdechovan - archiv Crestylu

Byt byl vytvořen pro nekonkrétního klienta – svobodného muže, ženu anebo pár, kteří při jeho zakoupení nebudou muset řešit vleklé problémy se zařizováním. Byt slouží jako vzorový, jenž má ukázat potenciál právě dokončeného souboru bytových domů. Domy jsou první etapou výstavby revitalizovaného území pražských doků. Chmelař architekti jsou spoluautory první etapy výstavby projektu bytových domů DOCK A.
Domy jsou situovány do krásného prostředí říčních bazénů u Vltavy, které dříve sloužily jako kotviště loděnic.
Byt, materiálově, barevně, tvarově vychází z pojetí domů, na které byly použity jen kvalitní přírodní materiály - vápencový obklad, exotické dřevo meranti ve dvou odstínech.

Obytná místnost bytu má více sloužit k odpočinku než k vaření, proto byla vymalována stejnou barvou jakou má kuchyňská linka. Kuchyňská linka je tímto upozaděna a volně přechází do nábytku s TV odpočinkové části. Byt je osvětlen vícero zdroji světla. Nepřímými zdroji vytvořenými LED pásy umístěnými ve vestavěném nábytku i mezi závěsy před okny. LED osvětlení u oken zamezila pohledům zvenčí, a zároveň spolu s ostatními stmívatelnými světly bytu dotváří příjemnou atmosféru v bytě.

V koupelně je použito minimum keramického obkladu, aby místnost působila více jako pokoj, jako je tomu na zámcích. Obklad je zalícován se sádrovou omítkou. Vodoměrná soustava není za nevzhlednými dvířky, ale je ukryta pod krycí deskou vany, která je z dřevěného kompozitu s dezénem dřevěné dýhy – ořech.

Barevné řešení bytu je založeno na kontrastu světlých odstínů béžové, šedé, šedomodré (stěny, podlahy, závěsy) a tmavých ploch černá - okna, žulová pracovní deska kuchyně, sklo za pracovní plochou, lustry, ořechové dřevo - dveře, nábytek koupelny, tmavě modré - závěsy, přehoz v ložnici. Celou kompozici oživuje kulatý koberec v barvě lilku - aubergine.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Chmelař architekti