Víkendové apartmá Špindlerův Mlýn

Víkendové apartmá Špindlerův Mlýn
Apartmá s dispozicí 2+kk se nachází v 1. NP novostavby rekreačního objektu ve Špindlerově Mlýně.
Majitel má k lokalitě Špindlerova Mlýna dlouholetou osobní vazbu, takže volba vlastního útočiště byla logickým řešením. Zvolil si developerský projekt, který svým umístěním, exteriérem a kvalitou stavby splňoval jeho představy. Zato standardy interiérů byly nastaveny tak, že odpovídaly spíše sociálnímu bydlení.
V době předání byla v bytové jednotce nelogicky řešená koupelna s rohovým sprchovým koutem 70 x 70 cm a otvíravými dveřmi, které zabíraly příliš mnoho místa. V kuchyni byly nelogicky na různých místech umístěné instalace, bojler a elektrický kotel. Pro kuchyň a úložné prostory nezbývalo mnoho místa. Podlaha v obývacím pokoji a ložnici byla třívrstvá buková, těžko odlišitelná od laminátových dekorů z hobbymarketů a dveře zhruba ve stejném standardu.

Zadáním investora
bylo vytvořit příjemný prostor pro volný čas a zábavu, dostatečný objem úložných prostor a soudobý design udržet v rovině, která nebude v rozporu s pocitem útulnosti. Kapacita byla určena pro dva uživatele a občasné návštěvy přátel a rodiny.

Práce na studii začaly dispozičními úpravami. Otvíravé dveře do koupelny a do ložnice byly nahrazeny posuvnými, které ušetřily cenné centimetry, takže mohl být do koupelny vestavěn pohodlně dimenzovaný sprchový kout 170 x 80 cm i při zachování všech ostatních funkcí. V prostoru ložnice zase výměna dveří umožnila umístit naproti posteli ještě rozkládací sedačku a zvýšit tak počet míst pro přespání návštěv. Stavební otvor jednoho z oken byl zvětšen a osazeny dveře pro přístup na nově vytvořenou terasu.
Elektrický kotel byl přemístěn pod stávající pozici bojleru. Tím se zaplnil jinak těžko využitelný prostor a stěna pro instalaci kuchyně zůstala volná.
Pro dosažení maximálního objemu úložných prostor byla v prostoru kuchyně navržena kompaktní nábytková stěna, jejíž součástí je nika s pracovní plochou. Tu vymezují po obvodu plochy technického kamene. Obklad a dvířka vložených skříněk jsou provedeny z kaleného skla v zelené barvě. Stejná kombinace materiálů se objevuje i na protilehlém barovém pultu, který odděluje prostor kuchyně od jídelního stolu. Princip vsazené niky se opakuje i v ložnici, kde šatní skříň obemyká postel, aby zachovala dostatek místa pro již zmiňovanou rozkládací pohovku.
Pro navození pohodové atmosféry byla zvolena kombinace masivní dubové podlahy s výraznou kresbou, palisandrové dýhy, zeleného skla a světlého technického kamene. U volně stojícího nábytku byla zvolena kombinace dubového masivu s přiznanými suky a bíle lakovanými skříňkami.

Nový interiér byl zadán do výroby a prostor byl „očištěn“ od developerských standardů.
V předsíni, koupelně a kuchyni byly osazeny velkoformátové obklady / dlažby s rektifikovanými hranami a na vybraná místa byl pod ně instalován eletrický ohřev s časovačem. Elektroinstalace byla upravena pro potřeby integrovaného ovládání, zahrnujícího nastavení žaluzií, přednastavené osvětlovací programy i samostatné ovládání jednotlivých svítidel, ovládání TUV, EZS a další funkce.
V obývacím pokoji byl proveden snížený SDK podhled s podsvícením LED diodami, vestavnými bodovými reflektory a integrovaným promítacím plátnem.
Po instalaci vestavného nábytku byl interiér dovybaven sedačkami, svítidly a v tuto chvíli už čeká pouze na doplnění o obrazy, nebo fotografie, které zaplní poslední volná místa na zdech.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od chiaro design