Interiér bytu ve čtvrti Kamechy

Interiér bytu ve čtvrti Kamechy
Projekt:04 - 06 / 2008
Realizace:2008 - 2009
Užitná plocha:111 m2


Rozrůstající se rodina našich kamarádů si pořídila byt v nově vznikajícím obytném souboru Kamechy. Po zkušenosti z prvního bydlení v bytovém domě v nedalekém Žebětíně měli vcelku jasno v tom, jak má jejich nový byt vypadat, a byli otevření spolupráci s architektem. Rozpočet nebyl neomezený, a tak šlo především o to, vymyslet v cenovém standardu vizuální maximum. Zároveň se s cenovým limitem objevila další omezení daná nastavením smlouvy s dodavatelem - obklady a sanita se mohly vybrat jen v jednom konkrétním koupelnovém studiu atd.
Byt vyniká dobře prosvětleným obytným prostorem. Kuchyně a jídelna plynule navazuje na obývací pokoj s pracovním koutem. Po celé délce je obytný prostor lemovaný terasou s výhledem na zalesněný horizont nedalekých kopců. Dispozice bytu doznala jen drobných úprav. Zrušilo se propojení chodby s obývacím pokojem, čímž vznikla samostatná šatna. V rámci úprav koupelny, wc a rozšíření kuchyně se podařilo zlikvidovat zvláštní nešvar českého stavebnictví - dveře na koso. Ložnice a pokoj dětí zůstaly nezměněny.
Zárubně jsou kovové se stínovou drážkou. Dveře jsou hladké bílé. Na podlahu v obytných částech bytu je použita dubová mozaika povrchově upravená olejem. Pro užitkové části (koupelna, wc, šatna, chodba) byla vybrána epoxidová stěrka ve výrazné oranžové barvě. Obklady se naopak zvolily v decentní šedé barvě.
Po dokončení stavebních prací a předání bytu vlastníkovi se v první etapě nechaly dodělat vestavěné části interiéru jako kuchyně, police a skříňky v prostorách wc a koupelny, police v šatně a předsíň s jídelnou. Vybrala se svítidla. Následovalo přestěhování celé rodiny do nového bytu. V dalších etapách se postupně doplňují další a další prvky interiéru - pohovka, skříň v ložnici, konferenční stolek, pracovní židle, komody, postele v pokojíčku. Zařizování bytu se tak jeví jako neustálý nikdy nekončící proces.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Jana Štěrbáková