Rodinný dům Sázava

Rodinný dům Sázava
Realizace:2021


Rodinný dům na Sázavě je krásný malý bungalov posazený v blízkosti řeky, který láká k posezení a zamyšlení, čas zde plyne pomaleji, ranní káva chutná lépe…
Každý, kdo žije chaotickým životem ve městě, by se jistě rád občas zastavil a díval se jen do dálky jak plyne řeka. A tak to měli i naši klienti, kteří se rozhodli si po té, co jim odrostli děti, pořídit dům, kde budou trávit svůj volný čas. Ale protože jsou zvyklí celý život žít ve městě, nechtěli se právě městského komfortu vzdát. Proto bylo na nás, abychom dokázali v interiéru skloubit jak městský charakter interiéru, tak vnést do domu lehkost bytí.

Dominantu barevně jistě tvoří podlaha, která byla záměrně zvolena velmi natural, široká kartáčovaná prkna. Vše ostatní bylo potlačeno, utlumeno do jemných tonu béžové, zemité, krémové, jemně pudrové….a to vše bylo voleno velmi opatrně, aby každá místnost měla svůj nezaměnitelný charakter.

Celkovou materiálovou skladbu pak dotváří koupelny obložené keramikou s kamenným designem v kombinaci se stěrkami, které jsou pískové.

Asi tvarově nejvýraznějším prvkem je kuchyňský ostrůvek, který se jemně vznáší a tvoří mírně zneklidňující kompozici díky prosklenému podnoží a celkově tak kompozici velmi odlehčuje.

Právě používané dřevo, které je na velkých částech vyběleno do skoro bílého tónu, dodává interiéru velmi příjemný a útulný ráz, který je orámovaný jemnou černou linkou v podobě světel, stolečků, koncových prvků v koupelně apod.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od DMAE Architects