Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rodinný dům objímající zahradu

Autor: Master Design s.r.o.
Adresa: Ostrava, Česká republika
Realizace: 2012 Užitná plocha: 136 m²
Zastavěná plocha: 153 m² Obestavěný prostor: 630 m³

Pozemek, na kterém stojí tento dům, je na okraji sídliště a navíc přímo sousedí s rušnou silnicí. Dům jsme museli vymyslet tak, aby poskytoval dostatek soukromí a intimity. Nechali jsme jej tedy obejmout pozemek ze dvou stran u kterých to bylo nejvíce žádoucí a tím jsme dosáhli prostorné a klidné zahrady.

Koncept domu
Dům se nachází na okraji lokality, kde jsou zastoupeny různé typy rodinných domů, řadových domů a parcel se zahrádkami. Ze severu pozemek lemuje rušná silnice a na ní navazuje sídliště. Díky těmto podmínkám bylo zásadní dům navrhnout tak, aby provoz ze severu nenarušoval klid v domě a na zahradě. Vzhledem k omezenému rozpočtu je hlavní obytná hmota domu poměrně malá. Bylo potřeba tuto hmotu opticky zvětšit a proto jsme k ní přidali kryté parkovací stání z jedné strany a navazující zeď ze strany druhé. Celá stavba tak vytvořila velké písmeno L, které ze dvou stran plně lemuje parcelu po celé její délce. Zahrada a terasy jsou díky tomu využity v maximální ploše a zároveň je zachováno soukromí a klid. Zahrada i se stavbou se otevírají k jihu a využívají tak maximální množství slunečního světla. Zastřešení domu je pomocí pultové střechy v orientaci, která opět dům otevírá směrem do zahrady.

Interiéry

Přízemí domu patří denní části s obývacím pokojem a kuchyní. Tento prostor volně navazuje na dvě terasy směrem na jih a západ. Obě terasy poskytují zastřešení a jsou proto vhodné k pobytu i za nepříznivějšího počasí. V přízemí se dále nachází i skladovací a technické zázemí domu.
Patro slouží odpočinku a nachází se zde ložnice, dva dětské pokoje a koupelna. Okna z pokojů v patře jsou převážně na jih a opticky jsou všechna sdružena do jednoho celku. Rozdělení místností je provedeno tak, že ložnice je umístěna k východu kvůli rannímu slunci a dětské pokoje na jižní a západní straně.
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 24.02.13
Návštěvnost: 41053 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
Na tom není co pochválit. Dalibor Černý 03.03.13 03:52
Zajimavé domy domek 04.03.13 09:16
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Květen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.