Chata v Chotovinách

Chata v Chotovinách
Pozemek leží v klidnější části obce Chotoviny. Terén se výrazně svažuje na jih, z horní hrany pozemku se nad korunami ovocných stromů nabízí  pohled na město Tábor. Toto místo, kde původně stála dispozičně i technicky nevyhovující starší chatka se jevilo jako optimální i pro umístnění novostavby. Nový dům tak má ideální polohu vzhledem k návaznosti na místní komunikaci a zároveň se kvůli výstavbě nepoškodil kvalitní ovocný sad.
Hlavním záměrem bylo od začátku nasměrování chaty do jižní zahrady a na vedutu města. Ve výsledku je dům rozdělený na dvě jednopodlažní hmoty s rozličnou výškou. Nižší část, blíž k zahradě, je určená společnému životu rodiny, vyšší zadní část je noční zónou domu.
Hlavní místnost domu – obývací prostor s kuchyní -  je skrze posuvní dveře vsazené do rozměrného předního okna spojena se zahradou. Prostorná dřevěná terasa s dřevěnou pergolou je další pobytovou plochou domu. Na hlavní společný prostor navazují tři soukromé ložnice a koupelna se samostatným WC. Menší podlahové plochy těchto místností jsou kompenzovány vysokou světlou výškou, která umožnila umístit ve dvou ložnicích palandy na spaní. V prostoru, který vzniká mezi dvěma hmotami stavby jsou posazeny úzká okna, které do těchto místností přivádějí jižní světlo.
7 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Pekne
Matej Farkaš
25.01.13 01:59
cena
27.01.13 05:50
Milé
Roman Fiala
31.01.13 08:24
chata?
YaM
31.01.13 08:42
Nové přístupy
Adam Dvořáček
31.01.13 08:32
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od MOLO ARCHITEKTI