Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Polyfunkční dům Erwin

Autor: QARTA ARCHITEKTURA s.r.o. | Jiří Řezák, David Wittassek
Spoluautor: Kateřina Immrová
Adresa: Kischova, Nusle, Praha, Česká republika | mapa
Realizace: 2010-12 Užitná plocha: 5265 m²
Plocha pozemku: 1330 m²

Polyfunkční dům Erwin byl vystavěn na rohové proluce v těsné blízkosti stanice metra Pražského povstání. Objekt má 2 podzemní a 9 nadzemních podlaží, poslední podlaží je ustupující.

Dům doplnil prázdnou parcelu a zvýrazňuje nároží s návazností na okolní zástavbu. Nároží ve 3. až 6. patře se váže na výšku protějšího objektu v ulici Dačického. Výška 8. NP se přizpůsobuje výšce sousedního panelového domu.

Fasáda je tvořena titanzinkovými panely, které jsou prořezány horizontálními pásy okenních otvorů prostřídaných s omítanými meziokenními výplněmi. Omítané části jsou tvořeny z dnešního pohledu netradičním způsobem, z pohledu historie však způsobem běžným. Jde o svisle profilovanou plochu, povrch tvoří vlny o výšce cca 7 mm.
První podzemní podlaží je navrženo v celé ploše vnitrobloku, jeho střecha je tvořena jako zelená v kombinaci se zpevněnými plochami. Zaručí tak pohled z bytů do klidu a zeleně.

Vstup pro pěší je z ulice Kischova, vjezd do suterénu – parkingu je z ulice Dačického.

V přízemí objektu je umístěna komerční plocha. Ve vyšších podlažích se nachází byty. V podzemních podlažích jsou parkovací stání pro potřeby domu i s menší rezervou. V objektu se nachází 31 bytových jednotek o velikostech 1kk až 4kk, 1 ateliér, 2 komerční prostory a 44 parkovacích stání.

Jednotlivá patra jsou vertikálně propojena centrálním výtahem. Z prostorově komfortních chodeb jsou vstupy do samotných bytů. V posledním ustoupeném podlaží se nachází jeden velkoplošný byt s terasou. Obytné místnosti jednotlivých bytů jsou orientovány jihovýchodně až jihozápadně, tato orientace zaručí dostatečné proslunění. Ložnicové části bytů jsou orientovány do klidného dvora s úpravou zelených ploch.
Zdroj: Autorská zpráva
Vložil: Milan Domkář, 17.01.13
Návštěvnost: 42704 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Březen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.