Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb
JAP
HLEDEJ v sekci     
Tsport Votice

Autor: Design4FUNction s. r. o. | Martin Neruda, Lukáš Zimandl, Vendula Hladíková, Jana Šťastná
Adresa: Votice, Česká republika | mapa
Web: www.tsportvotice.cz
Realizace: 2010 - 2012


Tenisové centrum vyrostlo na parcele u Masarykova náměstí poblíž centra Votic. U náměstí, které momentálně postrádá znaky funkčního veřejného prostoru. Komplikovaný pozemek je deformovaný stávajícími kurty, které bylo nutné zachovat v původní pozici a objektem Sokola s jeho pozemky na jižní straně.
Kvalita pozemku naopak spočívala v přítomnosti vzrostlých lip v jeho východní části vedle sokolovny, kde pozemek sousedí s Masarykovým náměstím.
Do tohoto místa umisťujeme vstup a definujeme tak nároží náměstí spolu se začátkem Sukovy ulice. Tento prostor tak nabyl patřičného oživení. Protažením prázdného prostoru a zeleně do hmoty objektu vytváříme příjemný vstup v podobě venkovního atria, které umožní vydechnutí před a po sportovních výkonech.
Poměrně plošně náročný stavební program, který obsahoval další venkovní kurt, krytou tenisovou halu se dvěma kurty, univerzální sportovní místnost, zázemí pro sportovce a kavárnu s bowlingem, byl rozdělen na tři části, z nichž dominuje svým objemem krytá tenisová hala. Tuto část umisťujeme do jižní části pozemku za sokolovnu, kde se v rámci řešeného území bude minimálně pohledově uplatňovat.
Objekt s bowlingovou dráhou je umístěn na uliční čáru ulice Sukova. Z důvodu zmenšení měřítka v kontextu s okolní zástavbou této fasády je navrženo členění v podobě dřevěného rastru, který plynule přechází do plotu na východní straně pozemku.
Zázemí umístěné mezi objektem bowlingu a halou tvoří pohledový a provozní filtr mezi vstupním atriem a tenisovými kurty. Transparentní fasáda definující tvar atria, vtahuje venkovní zeleň do interiéru kavárny a otevřením umožňuje propojení těchto prostor.
Vytváří vizuální propojení vnitřních a venkovních aktivit. To je dále podpořeno umístěním velkorysého okna do Sukovy ulice, kde začaly vznikat zajímavé momenty, kdy mohou kolemjdoucí sledovat své sousedy při sportu a jiných aktivitách.
Zdroj: Autorská zpráva
Vložil: Milan Domkář, 21.12.12
Návštěvnost: 40557 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Září 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.