Erste Premier Lounge

Erste Premier Lounge
Spoluautor: Andrea Betinová
Spolupráce:Tomáš Novák, Michala Valíčková
Adresa: Letiště Václava Havla, Ruzyně, Praha, Česká republika
Realizace:2012


Erste Premier Lounge - VIP salonek v rámci terminálu 2 pražského letiště vznikl ve spolupráci České spořitelny, a.s. a Letiště Praha, a.s.. Interiér salonku plynule navazuje na koncept nově vzniklé pobočkové sítě České spořitelny Premier a nabízí svým hostům maximální pohodlí. Díky novému uspořádání salonku dochází k navýšení jeho kapacity s důrazem na zachování pocitu soukromí. Svůj prostor zde mají i nemladší cestující – děti.
Záměrem zadavatele bylo vytvořit prostory, především pro náročnou klientelu České spořitelny a.s., poskytovat špičkový servis a zároveň plnit úlohu tzv. oázy, příjemného prostředí čekání před odletem s oddělenými sezeními, kvalitním občerstvením a nápoji, denním tiskem, WI-FI, dále také s možností sledování TV, SAT a DVD a v neposlední řadě také s dětským koutkem.
Erste Premier Lounge je provozně rozdělen na centrální část vstupu s recepcí, na kterou navazuje levé a pravé křídlo. Obě křídla jsou zónována na samoobslužnou gastro zónu tvořenou nabídkovými pulty, která plynule přechází ke vstupu s recepcí, dále následují konzumační zóny a internetové zóny. Erste Premier Lounge poskytuje cca 210 míst k sezení včetně prezidentského salónku.
Nábytek (převážně atypické stoly a úložné prostory) je vyroben z alpi dýhy a vyznačuje se vysokou řemeslnou kvalitou. Barevnosti vévodí klidná a solidní paleta hnědých a šedých tónů, která je rozjasněna tóny laskavé a jemné béžové a dynamické červené. Různé typy sezení (atypická čalouněná lavice, čalouněná křesla značek Walter Knoll, Bene a Kartell) člení velký prostor společně s důmyslnými kuličkovými závěsy tak, že má cestující pocit intimity ale i velkorysosti. Závěsy jsou transparentní, zároveň dávají pocit žádaného soukromí. Podélný pás kožené lavice lemuje obě křídla, celý prostor lounge obepíná a je ukončen pásem zeleně na okenních parapetech. Pocit soukromí, poskytují taktéž křesla s vysokým opěrákem s akusticky pohltivým efektem. Pestrost typů sezení dává cestujícím možnost výběru od „chci být vidět“ po „chci být nerušen a neviditelný“. Celý prostor je umocněn velkoplošnými fotografiemi na textilní akustické membráně. Fotografie tzv. „Mood wallpapers“ nám otevírá svět nevšedních zážitků. Studenými tóny modré, fialovo-modré, šedé vyvažují interiér, ve kterém převládají teplé tóny. Harmonizují tak celý prostor, který působí ambientně a pohodlně.
Autorem návrhu je obdobně jako u pobočkové sítě Erste Premier pražský ateliér ASGK Design s.r.o. pod vedením architektky Gabriely Kaprálové.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od ASGK Design, s.r.o.