Novostavba bytu - Nekázanka

Novostavba bytu - Nekázanka
Mezonetový byt se nachází v nástavbě neorenesančního činžovního domu na Praze 1. Na rozdíl od běžných mezonetových bytů nemá pouze dvě úrovně, ale dokonce čtyři. Dokonale se tak podařilo využít „zbytkový“ prostor v rámci nástavby, která umožnila zrealizovat na velmi stísněném prostoru středověké parcely celkem 4 bytové jednotky a kancelářské studio.
     Ve vstupním podlaží bytu, obývaného tříčlennou rodinou, navazuje na vstupní halu dětský pokoj. Druhé podlaží zabírá pracovna a koupelna s WC, ve třetím je pak umístěna ložnice s větší koupelnou. A čtvrté podlaží – největší obytná místnost – kuchyň s obývákem. Podlaží jsou propojena točitým schodištěm ze surové oceli, které se stalo ústředním prvkem celého interiéru. Díky skleněným podestám i děrování jednotlivých stupňů je možný vizuální kontakt mezi patry, ale úžasná je i hra světla a stínů.
     V návrhu nebyla téměř žádná omezení – pouze technické náležitosti a finance. Finanční stránku se tvůrci snažili vyřešit použitím někdy trochu netradičních a hlavně levnějších materiálů. S cílem dokonalého využití prostoru byl navržen a na míru vyroben i některý nábytek (kuchyňská lavice, sedací souprava obytné místnosti, šatní skříně apod.) Důraz byl kladen na práci se světlem – jak přirozeným, tak umělým. Různý způsob propouštění denního světla (schodiště) či způsob zabudování umělého osvětlení (kombinace nepřímého a přímého osvětlení) krásně dotvořili celkové působení a atmosféru bytu.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od RH-ARCH s.r.o.