Wellness Hotel Vista****

Wellness Hotel Vista****
Spolupráce:Petra Peřinová, Zdeněk Des, Petr Sadílek, Zdeněk Kubiš, Lenka Vlachová, A.M.O.S. DESIGN, s.r.o.
Adresa: Dolní Morava 46, Dolní Morava, Česká republika
Investor:SKI SNĚŽNÍK, s.r.o.
Realizace:2012


Wellness Hotel Vista**** se nachází v severní části obce Dolní Morava. Bude součástí rozsáhlého areálu Dolní Morava, relax&sport resort 

urbanistické řešení
Urbanistická koncepce vychází z tradičního osazení horských objektů. Hlavní vstup je navržen ze strany svahu. Podélná hmota je orientována ve směru vrstevnic. Západní fasáda se otevírá atraktivnímu pohledu na zeleň protějšího kopce Klepáč. Úroveň hlavního vstupu je odvozena od nivelety stávající komunikace. Podzemní garáže jsou zapuštěny pod terén a tvoří podnož tenisových kurtů.
 Koncept zeleně respektuje místní krajinný ráz. Terénní úpravy navazují původní sklon terénu. Opěrné stěny tvoří gabiony z místního kamene. Pro výsadby byly použity lokální druhy zeleně.
Parkování je zajištěno v dostatečně dimenzovaných podzemních garážích (70 míst). Vjezd do podzemních garáží je z komunikace na západní straně pozemku. Součástí projektu je i parkování podél komunikace na západní straně objektu (52 míst + 2x bus) a 7 parkovacích stání před vstupem do hotelu.

architektonické řešení
Na fasádách dominují lokální tradičně používané materiály. Kamenná podnož z lokálního kamene evokuje sokl horských chat. Dřevěný obklad obytné části je proveden z povrchově neupravených modřínových palubek. Postupné přirozené stárnutí obkladu umožní splynutí objektu s krásnou okolní přírodou.
Objekt tvoří dvě základní hmoty, kamenný sokl zázemí hotelu a dřevěné třípodlažní bloky hotelových pokojů. Tyto dva základní prvky odděluje bohatě prosklené vstupní patro, které umožňuje panoramatický výhled na krásné okolí. Tato část oba provozy komunikačně spojuje a zároveň akusticky odděluje.

Vstupní patro navazuje výškově na příjezdovou komunikaci. Vstupní hala s recepcí je umístěna ve středu dispozice a rozděluje půdorys patra na levou část restaurací a pravou část zázemí. Tato hala je komunikačním středem celého hotelu. Prostřednictvím výtahů a hlavního schodiště je spojena se zázemím v nižších patrech i s ubytovací částí nad ní.
Hotelová restaurace nabízí nádherný výhled do okolí nejen z velké terasy, ale i přes celoprosklenou fasádu. Á la carte restaurace je koncipována jako chráněný intimní prostor, kde si návštěvník může vychutnat nabízené kulinářské speciality. Na recepci navazují kancelářské provozy managementu hotelu a prostorná hotelová lyžárna s přímým výstupem.

Ubytovací část hotelu je přístupná schodištěm, nebo výtahem přes recepci. Úroveň vybavení pokojů odpovídá standardu **** hotelu. Ubytovací kapacita je 100 dvoulůžkových pokojů (30% s možností propojit dva pokoje), 5 apartmánů a 1 prezidentské apartmá. Třípodlažní hmota ubytovací části je tvořena čtyřmi vzájemně zakleslými dřevěnými hranoly, členěné lodžiemi s výraznými barevnými prvky dělících stěn.

První podzemní patro tvoří provoz kongresu a společenské prostory hotelu. Klimatizovaný kongresový provoz je navržen s maximální kapacitou 300 osob. Skládá se z hlavního sálu pro 250 osob, jehož plochu je možno dělit mobilními stěnami, a několika salonků. Centrální část dispozice tvoří foyer kolem hlavního schodiště, který bude využíván pro rauty. Z tohoto prostoru je přístupný taneční bar s kapacitou 100 osob, dvoudráhový bowling, golfový trenažér, kulečníková herna a panský klub s krbem.
Taneční bar bude mít možnost výdeje minutkových jídel z hlavní kuchyně. Kuchyně v tomto podlaží tvoří zázemí pro hlavní kuchyňský provoz v 1.np a zázemí pro rauty a coffee break. V návaznosti na kuchyň je řešena denní místnost zaměstnanců.

Druhé podzemní patro je určeno především pro relaxaci a sportovní vyžití. Tyto provozy doplňuje oddělená část zázemí hotelu. Střed dispozice tvoří opět centrální hala s dominantním prvkem recepce, ze které jsou přístupné jednotlivé provozy. Největší část plochy patra zabírá provoz spa a wellness. Dominantní části spa je bazénová hala, s nerezovým plaveckým bazénem 14x4,5m, whirpoolem a nádherným panoramatickým výhledem do okolí. Z bazénové haly je přístupný vnější prostor slunící louky před jižní fasádou hotelu a saunový svět. Saunový svět tvoří kabiny finské sauny a páry s bohatým zázemím a kneippovou lázní. Provoz wellness využívá zázemí spa. Umožňuje širokou škálu relaxačních technik především různé druhy masáží, ale i softpack, hammam a rasul.
Relaxační část je doplněna o z centrální haly samostatně přístupné fitness centrum, malou tělocvičnu a dětský svět. Z haly je přístupná venkovní terasa s navazujícím dětským hřištěm a tenisovými kurty.
Podzemní garáž má kapacitu 70 vozidel. Garáž je rozdělena na dvě úrovně propojené rampou. Součástí tohoto podlaží je zásobovací dvůr, zázemí kuchyně a bazénová technologie.
11 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
jiný úhel pohledu...
lasifa
25.09.12 04:02
ad. lasifa
A.J.K.
25.09.12 11:40
čirá hrůza
šárka z hor
26.09.12 10:20
ad vyse
Jan Kožnar
26.09.12 04:55
ad Jan Kožnar - obecní architekt?
lasifa
26.09.12 09:53
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od K4 a.s.