Interier rodinného domu u Prahy

Interier rodinného domu u Prahy
Autor projektu domu:Jiří Böhm
Adresa: okolí Prahy, Česká republika
Realizace:2009


Urbanistické a architektonické řešení

Dům navrhl architekt Jiří Bohm.
Dům leží v obci za Prahou, kde již začíná poklidná krajina kolem Sázavy. Nachází se přímo v bývalé zahrádkářské kolonii a je ze tří stran obklopen vzrostlým lesem. Pozemek se nachází na terénním zlomu, severní rovinná část je přístupová a jižní svažitá část je pobytová. Koncepce domu reaguje na tento typ pozemku zapuštěním do terénu. Horní podlaží je vstupní a obsahuje denní část. Ve spodním zapuštěném podlaží jsou umístěny ložnice. Horní i dolní část domu jsou velkoryse proskleny do jižního svahu se zahradou. 

Dispoziční řešení

Horní vstupní podlaží obsahuje: dvojgaráž přístupnou z domu, zádveří, vstupní halu, obývací prostor s kuchyní a jídelnou, pracovnu, koupelnu s wc, sklad a technickou místnost.
Spodní podlaží obsahuje: vstupní schodišťovou halu, ložnici se samostatnou šatnou, dva pokoje a koupelnu. V přístupové chodbě k pokojům jsou umístěny úložné prostory.

Interiérové řešení

Interiér zpracovali Valert Petrášek Architekti.
Práce architektů na interiéru zahrnovala v první fázi dílčí prostorové úpravy. V druhé fázi pak detailní návrh kuchyně, vestavěných i solitérních nábytků, dispozičního řešení a zařizovacích předmětů koupelen, výběr materiálů a barevnosti všech povrchů a pevných součástí zařízení /dveře, svítidla, podlahy, stěny atd./.  Nejdůležitějšími tématy interiéru byly dvoupodlažní hala se schodištěm v návaznosti na obytné prostory v horní i dolní části objektu, obývací pokoj s kuchyní a detailní řešení koupelen.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Valert Petrášek architekti