Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     

Rodinný dům Pulečný

Autor: Prodesi | Pavel Horák, Václav Zahradníček
Adresa: Klíčnov 48, Pulečný, Česká republika | mapa
Investor: Domesi, s. r. o.
Realizace: 2011 Užitná plocha: 108 m²

U tohoto domu bylo vše tak trochu naopak. Architekti jako investoři, nejdříve existoval návrh a až potom se hledal pozemek. Chtěli jsme totiž postavit dům, který bychom nabízeli ke krátkodobému pronájmu pro jakousi testovací jízdu v moderní dřevostavbě. Testovací jízdu místo argumentů a přesvědčování. Projekt dostal název „Domesi Concept House“.
Vybrali jsme nakonec pozemek na rozhraní Jizerských hor a Českého ráje v obci Pulečný, který umožňuje nádherné výhledy z domu do okolí a neméně atraktivní letní i zimní aktivity v blízkém okolí. Svou polohou blízko rychlostní komunikace z Prahy do Liberce je přitom dobře dostupný nejen z hlavního města, odkud cesta trvá pouhou hodinu.
Dům je postaven na mírném jihozápadním svahu a hlavní prosklené plochy do obytné místnosti jsou orientovány právě tímto směrem. Hlavně v zimních měsících jsme si již měli možnost vyzkoušet funkčnost této orientace a fungování tepelných zisků. V létě je pak prosklení stíněno předokenními textilními roletami. Právě podobná jedinečná možnost ověřování si návrhu v praxi byla jen další motivací pro stavbu tohoto domu.
Založení objektu je na betonových patkách, do kterých jsou vetknuté ocelové sloupy. Hlavní nosná konstrukce je realizována z masivních dřevěných panelů, které jsou ve velké míře přiznané v interiéru a zajišťují tak nezaměnitelný pocit z vnitřního prostoru. Nejen v zimních měsících tak hřejivý interiér z masivního dřeva dodá novou energii a pomůže každému návštěvníkovi spolu s výhledy do krajiny a téměř absolutním tichem uspořádat si myšlenky, nebo se zrelaxovat z uspěchaného životního tempa.
Vnitřní uspořádání domu je naprosto jednoduché. Přízemí připomíná spíše byt umístěný na pozemku. Hlavní obytná část je pak otevřena “loftovým“ způsobem přes dvě patra a vzniká tak galerie, která je navíc vykonzolovaná do prostoru. Ve stejné úrovni jako obytná část je pak prostorná terasa, která při teplém počasí zvětší obytný prostor téměř na dvojnásobek. V horním patře je pak umístěna jednoprostorová relaxační část vybavená mimo jiné sedacími vaky.
Projekt
Fotograf
Lina Németh
Stavba
Dodavatel
Domesi, s. r. o.
krytina Cembrit Rhombus - černá
Cembrit a.s.
Zdroj: Autorská zpráva
Vložil: Milan Domkář, 19.06.12
Návštěvnost: 57685 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Říjen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.