Mostecká 21

Mostecká 21
Adresa: Mostecká 21, Malá Strana, Praha, Česká republika
Investor:Orco Property Group
Realizace:2012
Užitná plocha:59 m2


V našem portfoliu se jedná svým způsobem o unikátní projekt. Společnost ORCO nás oslovila s dlouho očekávaným řešením - a to prodeje bytových jednotek typu "shell&core".  Již v minulosti jsme několikráte poukazovali na nešťastné praktiky tuzemských developerů a jejich  "klientských změn", které jsou jedinou nabízenou formou realizace individuálních požadavků pro své klienty. U klientů s výraznými individuálními požadavky, je forma klientských změn řešením, které je časově i finančně nákladné a poměrně nesmyslné.

Společnost ORCO se z tohoto zaběhnutého  schématu snaží vymanit a prostřednictvím prodeje bytu typu shell&core nabídnout svým klientům dlouho postrádanou možnost koupě těsně po dokončení hrubé stavby. U projektu Mostecká si tak klienti mohou realizovat byt přesně podle svých představ, od požadovaných změn v dispozicí až po  finální dokončení povrchů, aniž by museli absolvovat nesmyslné odpočty nerealizovaných částí projektu. Dochází tak k obrovským časovým i finančním úsporám a výsledné kvalitě provedení. Vzorový byt v Mostecké je právě takovýmto pilotním provedením developerského bytu typu shel&core "ve standardu OOOOX" a doufáme, že rozdíl bude na první pohled patrný.

Původní stav - výměra celého bytu je poměrně malá 59 m2, navíc v podkroví. Obytný pokoj byl rozdělen šikmým železobetonovým nosníkem. Výhodou této místnosti byla dvě velká ateliérová okna. Proti tomu ložnice disponuje pouze úzkým vikýřovým oknem.

Dispozice - obytný pokoj jsme se rozhodli opticky zvětšit a železobetonový nosník jsme nahradili ocelovou příhradovinou. Obytný pokoj jsme od ložnicové části oddělili soustavou posuvné stěny, za kterou je ukrytá na první pohled neviditelná chodba s koupelnou, toaletou a ložnicí. Dutinu pod šikminou, přístupnou z obývacího pokoje, jsme využili pro rozměrnou šatnu s komorou

Koncept /barevnost /materiály  - celý byt jsme se rozhodli designovat v pánském stylu, lehce připomínající NYC lofty. Tomu napomohla také ateliérová okna. Díky malé rozloze bytu jsme obytný pokoj ponechali světlý s kombinací dubového dřeva, zlatavé a černé barvy

Kuchyně - navazuje na barový stolek a následně přechází do police pod TV. Nízká část kuchyně je v kombinaci nerez a dubová deska a metalická zlatavá barva na stěně. Vysoká část kuchyně je naopak provedena v bílé barvě, aby byla maximálně nenápadná a ukrývá lednici a pračku.

Obývací pokoj - Sofa je umístěna proti oknům. Díky pozici na Malé Straně jsme na stěny i nábytek umístili soustavu zrcadel a tím dotvořili kulisy v bytě odrazy, při nichž je viditelný i kostel sv. Víta. Za sedačkou je umístěna komoda pro oddělení sezení od vstupní části do bytu. Na stěně je umístěna tapeta se zvířecími motivy a zrcadlo v rámu továrního okna. Konferenční stolky jsme nahradili černými ocelovými stoličkami z indické železnice. Největší dominantou této místnosti je posuvná stěna z buku a zrcadel. Ukrývá vchod do privátní části bytu a vestavný nábytek.

Ložnice  - je poměrně malá místnost s velmi úzkým oknem. Výhled je bohužel při stání nepřístupný. Rozhodli jsme se proto do niky umístit nábytek s matrací na horní ploše a vznikl tím relaxační kout s lampičkou pro čtení s luxusním výhledem na celou Prahu a Petřín. Postel je pro odlehčení prostoru navržena jako "floating" a podsvícena ledkovými pásky. Čelo postele je tvořeno čalouněnou stěnou opět s podsvícením.

Koupelna - Koupelna je díky celkové dispozici a situování k ložnici poměrně malá, proto jsme se ji rozhodli prosvětlit celoskleněnou tónovanou stěnou směrem do ložnice. Umyvadlo je umístěné na desku s nerezovou mozaikou. Velikost koupelny neumožnila ani umístění klasického žebříku, proto jsme se rozhodli pro masivní trubkový radiátor v chodbě. Materiál stěn v koupelně, chodbě i toaletě je opatřen mozaikovou omítkou v antracitovém odstínu. Odrazy kousků slídy dodávají prostoru na luxusu. Materiál je navíc voděodolný proto mohl být použit i ve sprše. Toaleta a koupelna jsou od chodby odděleny jedněmi posuvnými lakovanými dveřmi. Při použití toalety je koupelna otevřená a naopak.

Šatna a úložné prostory - uzavřeným prostorem je místnost za obývacím pokojem pod šikminou. Další vestavná skříň je ukrytá  ve stěně s posuvnými dveřmi.

Doplňky - Celý byt byl dotvořen včetně květinových dekorací, textilií na zakázku a doplňky, které jsou nyní součástí rozšíření služeb zvané LooooX = Luxury by OOOOX.


Foto: Martin Zeman
Video: Pavel Raev
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od OOOOX s.r.o.