Rekonstrukce městského kina Jitřenka v Semilech

Rekonstrukce městského kina Jitřenka v Semilech
Spoluautoři interiéru:Karel Spáčil, Martina Rosová
Adresa: Riegrovo náměstí 49, Semily, Česká republika
Projekt:2007-08
Realizace:2009-10


Původní objekt byl v minulosti několikrát přestavovaný. Tomu odpovídalo i složité výškové uspořádání vnitřních prostor. Radikální rekonstrukce umožnila maximální využití vnitřního prostoru a uspořádání, které i ve vnitrobloku zajišťuje knihovně dostatečné množství denního světla.
Stávající předimenzované kino pro 450 diváků bylo zmenšeno na moderní kinosál pro 115 diváků. Rozsáhlá vstupní hala byla přeměněna na kavárnu, která ústí do Riegrova náměstí a poskytuje kinu potřebný gastronomický servis.
Zbývající prostory původního kina, nevyužívaný reprezentační sál a služební byty byly přeměněny na městskou knihovnu. Ta má tři části: Neveřejná regionální knihovna a kanceláře jsou umístěny v prvním nadzemním podlaží. Ve druhém nadzemním podlaží je knihovna pro dospělé se školící místností. V tomto podlaží je víceúrovňové uspořádání využito k členění knihovny na jednotlivá oddělení. Ve třetím nadzemním podlaží je pak knihovna pro děti a mládež a klubovny. Obě veřejně přístupné části knihovny nabízejí čtenářům možnost vstupu na terasu.
Obě uliční fasády byly ponechány v původním duchu, pouze barevné řešení bylo výrazně zjednodušeno. Fasáda do Riegrova náměstí byla doplněna o prosklení a kamenný obklad na úrovni fasády a stínící prvky.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od ROSA – ARCHITEKT