Interiér rodinného domu v Červeném Újezdu

Interiér rodinného domu v Červeném Újezdu
Dispozice – celý dům je prostorově velmi velkorysý. Vstupní patro je věnováno obytnému prostoru s jídelnou a kuchyní, dále pak hostinským pokojem s vlastním zázemím. V horním patře jsou umístěny ložnice a pracovna, v suterénu pak společenská místnost s vinotékou a relax.

Koncept / barevnost / materiály  - díky značnému prosvětlení  jsme podpořili světlost domu volbou světlých materiálů v odstínech béžové, světle šedé a bílé v kontrastu s ořechem a drobným akcenty černé.  Ořech se objevuje vždy pro zvýraznění prvků nebo jako oddělení funkční náplně, například pás ořechové podlahy v jídelně, který tak od sebe odděluje obývací pokoj s kuchyní a přechází v celé šíři pruhu na schodiště do patra i do suterénu. Stejně tak je ořech použitý na obklad krbu v obytném pokoji.

Kuchyně – kuchyně je tvořena středovým ostrůvkem a soustavou vysokých a nízkých skříní ve tvaru U. Díky luxusní velikosti kuchyně bylo možné eliminovat horní skříňky a ponechat pouze malý ořechový box, který vizuálně doplňuje stěnu. Skříně kolem stěn jsou bílé lakované, středový ostrůvek je proveden v ořechu. Pracovní deska je z umělého kamene a ze středového ostrůvku přechází v bar.

Jídelna – je ústředním prostorem celého obytného patra. Jídelní stůl je proveden opět z ořechu, jídelní židle s vysokým opěrákem v černé kůži. Jako další „oddělovací“ prvek slouží set zavěšených černých svítidel. Prostor nad jídelnou byl snížen podhled pro vedení vzduchotechniky, čímž vznikla hrana pro boční osvětlení kuchyně a obytného pokoje. V čele jídelny je vytvořena zeď s nikami pro exotické vzpomínky z cest.

Obývací pokoj – tomuto prostoru dominuje krb na bio-paliva v dřevěném obložení. Sofa je proti klasickému L obohacena a další část sezení směrem k jídelně, která slouží v případě větších návštev. L orientace sedačky slouží jak pro sledování TV, tak pro krb. TV soustava je doplněna zabudovanými reprobednami v podhledu, díky čemuž zůstává celý prostor čistý. Obytný pokoj je prostřednictvím prosklené fasády kolem 3 stran spojovacím prvkem se zahradou.

Schodiště / galerie - schodiště navazuje na jídelní část a pokračuje tak ve stejném materiálovém provedení, které se propisuje do suterénu i do para. Schodiště je navrženo jako lomenice s dřevěným obkladem i ze spodní strany. Zábradlí je tvořenou prosklenou stěnou, která probíhá ze suterénu přes přízemí a v patře končí v úrovni klasického zábradlí. Z vnější strany schodiště je na sklo nalepena dřevěná lomenice, které kopíruje tvar schodiště.

Ložnice / koupelna / šatna – hlavní ložnice je umístěna v patře. Prosklená stěna ústí na velkou terasu do zahrady. Vykonzolovaný arkýř je využitý jako relaxační kout s volně stojící vanou, která se po otevření posuvného okna dostává do bezprostřední blízkosti terasy resp. zahrady. Stěna za postelí je opatřena tapetou s imitací zvířecí kůže v kávové odstínu. Nosný sloup byl využit jako podpora pro otočnou televizi, kterou lze sledovat i vany. Za příčkou za postelí je přístup do samostatné šatny a koupelny. Koupelna má značný přístup denního světla, díky tomu bylo možné používat černé velkoformátové obklady, kterou jsou nakombinovány s nerezovou mozaikou. Za desku s umyvadly je umístěno velkoformátové zrcadlo pro optickou maximalizaci prostoru. Všechny prvky (baterie, svítidla, zásuvky) jsou osazeny přímo přes zrcadlo. Vedle umyvadel slouží část desky jako kosmetický stolek se zvětšovacím podsvětleným zrcadlem. Povrch vestavné skříně v koupelně je provedený ze skleněných desek, odstínem se tak přibližuje prosklení sprchy i zrcadlu. Skleněnou deskou je opatřena i splachovací nádržka toalety.

Hostinský pokoj / koupelna – Hostinský pokoj je umístěn v přízemí domu a lze ho využívat i vlastním přístupem na zahradu. Stěna za postelí je opatřena zlatavou tapetou. K hostinskému pokoji náleží samostatná koupelna se sprchovým koutem.

Pracovna - je pojata velkoryse - pracovní stůl byl umístěn proti velkému oknu s výhledem do zahrady. na stěnu za sedačku byla zvolena kávově hnědá tapety s plastickým stříbrnými kapkami, které jsou umístěny v nepravidelném rastru.

Společenská místnost / vinotéka / relax - tato část je umístěna v suterénu. Společenská místnost slouží pro sledování filmů na plátně, které je vestavěné do podhledu. Pod schodištěm je umístěn bar s malou kuchyňkou. Za prosklenou příčkou je samostatně klimatizovaná vinotéka Police na vína jsou vyrobené na zakázku ze surové oceli. Do vinotéky je umístěn malý degustační vintage stolek z bazaru a stoličky - dřevěná a ocelová. Na společenskou místnost navazuje za prosklenými dveřmi relax se saunou. Sauna je tvořena celoprosklenou stěnou. Proti sauně je relaxační sprcha s říční mozaikou a vodopádem.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Nuda
jirka.cara
24.05.12 11:51
Video je úchvatné. Obrázky nejsou vidět.
Dalibor Černý
24.05.12 02:59
palec nahoru :)
V K
25.05.12 09:57
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od OOOOX s.r.o.