Interier hotelu Barley v Praze

Interier hotelu Barley v Praze
Autor stavebního řešení:AGE project, s.r.o.
Adresa: Ječná 243/39a, Nové Město, Praha, Česká republika
Projekt:2006
Realizace:2007
Užitná plocha:242 m2


Řešené prostory se nachází v 7. podlaží objektu bývalé ubytovny odborového podniku Teplotechna v Ječné ulici od architektky Věry Machoninové ze začátku 80. let 20. století.
    Prostory do poslední chvíle sloužily pro krátkodobé ubytování hostů, nevyhovovaly už ale estetickým ani hygienickým nárokům dnešní doby. Rekonstrukcí vzniklo 6 dvoulůžkových a 6 třílůžkových pokojů a 1 apartmán pro 5 osob - všechny pokoje s vlastním sociálním zařízením a klimatizací.
    Do projektu jsme byli přizváni v době, kdy už bylo navrženo nové dispoziční i stavebně technické řešení a naším úkolem bylo navrhnout pouze nový design hotelových pokojů a chodby hotelového patra.
    Koncepčně jsme se inspirovali nezaměnitelnou uliční fasádou domu – její barevností a křivkami, které jsme se snažili promítnout do interiéru. Existenci zelené barvy na rámech oken jsme použili jako základní barvu interiéru na dveřích, nábytku i podhledu, modrou barvu fasády jsme zopakovali ve výrazné barvě koupelen, křivky fasády jsme převedli v jednoduché dekorativní linky pokojů. Pokoje jsme vybavili barevně výrazným, ale tvarově jednoduchým atypickým nábytkem, navrženým s ohledem na maximální účelnost hotelového provozu. A na chodbu navrhli nástěnnou grafiku motorkáře, která ke konceptu sice na první pohled nepasuje, ale podobnost harley – barley (angl. ječmen – Ječná ulice) a záliba investora k této ikoně nás přivedla nakonec i k názvu hotelu.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Hotel Barley
Aleš Navrátil
12.04.12 12:46
hotel barley
Ivana Vondráčková
12.04.12 12:53
Hotel??
Ivan Kantorek
12.04.12 06:25
harley – barley
takyarchitekt
13.04.12 12:37
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od VYŠEHRAD atelier