Rekonstrukce rodinného domu v Děhylově

Rekonstrukce rodinného domu v Děhylově
Realizace:2008 - 2011
Užitná plocha:260 m2
Zastavěná plocha:197 m2
Obestavěný prostor:1281 m3


Dům se nachází v obci Děhylov. Původní objekt byl několikrát přestavěn. Před rekonstrukcí byl podsklepen, se zvýšeným přízemím a obytným podkrovím s částečně sedlovou, částečně pultovou střechou. Zadáním bylo vytvořit komfortní bydlení pro mladou rodinu a menší byt pro babičku s vlastním vchodem.
Hmota domu byla snížená o horní hřeben sedlové střechy a střecha sjednocena jedinou, pultovou střechou. Na jižní,  zahradní straně se vytvořila jednopatrová přístavba s plochou střechou, sloužící jako obývací prostor a střecha jako terasa. Vybudovaly se dvě bytové jednotky, každá s vlastním vstupem.

Byt 2+kk
babičky – je dispozičně tvořen zádveřím, ložnicí, koupelnou a obývacím pokojem s kuchyňským koutem.

Byt 6+kk
rodiny – je dispozičně tvořen 1. NP zádveří, z kterého je přístupný pokoj hostů, koupelna, šatna a obývací pokoj s jídelním a kuchyňským koutem. Obývací pokoj a pokoj hostů je umístěn v nové přístavbě, otevřené směrem na jih do zahrady terasou s pergolou. Ve 2. NP jsou dva dětské pokoje, ložnice rodičů, koupelna, wc, šatna a technická místnost. V 1. PP je stávající kotelna, sklady a dílna.
Materiálově je dům rozčleněn do dvou horizontálních hmot, tak aby se opticky docílilo snížení objektu. Spodní část domu je z bílé omítky, horní část domu a přístavba je obložena dřevěnými prkny.
Budova kůlny se obloží dřevěnými hranoly.
Dům je koncipován jako nízkoenergetický s řízeným větráním a slunečními kolektory. Krb je zapojen do systému vytápění a rekuperace. V části domu je použitý sběrnicový systém EIB.
9 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
rekonstrukce RD D.
Petr Zácek
07.03.12 09:33
prestavba
takyarchitekt
08.03.12 12:59
Barvy
Tomáš Roh
08.03.12 08:47
Pekne
schranka1
08.03.12 08:25
okna
Bohdan Šeda
08.03.12 11:47
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od WMA Architects