Interiér bytu v Cornlofts

Mezonetový byt v developerském projektu

Interiér bytu v Cornlofts
Původní stav

Byt byl v obvyklém stavu při nákupu nového bytu od developera s tím, že standard byl o trochu vyšší , než je v místních zeměpisných šířkách obvyklé. Zajímavě, byť neprakticky, řešené koupelny s velkým zrcadlem za vanou, skleněná mozaika, dále pak masivní dřevěná podlaha atd. Nicméně bytu chyběl šmrnc, který by podtrhl původně průmyslový charakter objektu.

Koncept / barevnost / materiály
Právě industriální historii objektu jsme se rozhodli využít a vytvořit drobné detaily v již hotovém bytě. Směrem do ulice je fasáda tvořena původní konstrukcí s malými okny sýpky. Na této stěně jsme osekali nové omítky až na kamennou stěnu, kterou jsme následně natřeli bílou barvou. Nové konstrukce jsme upravili cementovými stěrkami (imitací betonu). Klasické radiátory jsme nahradili továrními registry v černé barvě, které tak krásně kontrastují s bílými stěnami. Původní dřevěnou podlahu jsme zbavili lesklého laku, přebrousili je a naolejovali – díky tomu podlaha dostala velmi příjemný hebký povrch.

Dispozice

Do dispozice se zasahovalo pouze minimálně, zejména v koupelně, kde jsme původní vanu vyměnili za rozměrný sprchový kout.
Kuchyně – byla určena jako středobod celé dispozice, tedy hlavní prostor pro setkávání. Z tohoto důvodu zde byla umístěna knihovna, jejíž zavřená část slouží jako skříňky kuchyně. Samotná kuchyně je tvořena nerezovým ostrůvkem na nohách se spouštěcí digestoří, která tak neruší prostor, a vysokou bílou částí skříní s vestavnými spotřebiči a úložným prostorem.
Jídelní stůl jsme zvolili s nerezovou podnoží a patinovanou dřevěnou deskou ze starých prken. U stolu jsou umístěny židle z transparentního plastu, aby daly vyniknout právě jídelnímu stolu. Svítidla jsou volena čirá skleněná bez zbytečných příkras, opět podtrhující industriální prvky interiéru
Obývací pokoj – obývací byl proti běžným zvyklostem zvolen jako relaxační část, tedy pouze sezení, poslech hudby a sledování filmů. Původní zrcadlo z koupelny jsme opřeli o stěnu za sedačkou a tím prosvětlili celou místnost, která navazuje na terasu. V obývacím pokoji se objevují další industriální kousky – lampičky vedle televize – vyrobené na zakázku.
Ložnice – Ložnice je místěna k fasádě s velkým oknem a vstupem na terasu. Čelo postele je tvořeno přizdívkou s nikami pro knihy. Za přizdívkou je nepřímé osvětlení, které dodává ložnici intimní atmosféru
Koupelny – V koupelně došlo k totální změně dispozice, původní vana byla nahrazena velkým „walk-in“ sprchovým koutem, který je mimo jiné osvětlen bodovými světly v podlaze. Sklo není záměrně dotaženo až ke zdi, kde zůstala záměrně mezera pro přístup k nahřátému ručníku na radiátoru.  Umyvadla jsou umístěna na dřevěnou desku, přes celou stěnu je osazeno zrcadlo se zadními policemi na kosmetiku. Povrchy jsou tvořeny probarevnou černou stěrkou
Na toaletě v dalším patře byla ponechána původní skleněná mozaika na podlaze. Stěny jsou opět provedeny v černé stěrce, která dává krásně vyniknout bílé sanitě a plechovému zrcadlu.
7 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
...
Daniel John
24.02.12 07:19
Deska stolu je
A.J.K.
24.02.12 06:24
Nádhera
Matej Farkaš
28.02.12 10:50
stůl?
Whiskey
01.03.12 08:54
jako vždy...
Zuzana Froňková
01.03.12 07:22
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od OOOOX s.r.o.