Rodinný dům Ráječko

Rodinný dům Ráječko
Autor: Aleš Říha
Projektant:Vít Přibyl
Adresa: Dlouhá, Ráječko, Česká republika
Projekt:2008
Realizace:2010
Zastavěná plocha:96 m2
Plocha pozemku:1244 m2


Architektonicko - dispoziční řešení stavby
Jedná se o samostatně stojící, třípodlažní novostavbu rodinného domu, která se ze všech stran tváří dvoupatrově.  Fasáda domu je obložena fasádními deskami Cembonit.  Stavba je situována na okraji obce Ráječko v okrese Blansko.
Stavba je osazena do paty svahu na úrovni místní komunikace.  Z té je vjezd do stání pod domem určené pro dva osobní automobily. Další část tohoto podlaží tvoří hlavní vstup, sklady, technická místnost a garáž pro motorku. Ve 2. NP se nachází  zádveří,denní obytná zóna, WC a šatna.
Ve 3. NP, které je vyneseno o 3 metry mimo úroveň zastavěné plochy 1. a 2. podlaží  domu  jsou dva dětské pokoje, ložnice rodičů, WC a společná koupelna.
Koncepce domu byla navržena s ohledem na  jasnou představu investora a prostorovou potřebu rodiny.

Použité materiály v interiéru

Podlahovou krytinu v obytných částech domu tvoří průmyslová mozaika z teaku, v ostatních prostorech bylo použito broušeného teraca.  Na stěnách jsou nataženy sádrové omítky v kombinaci s obkladem z teakového dřeva - dýha. Dveře vnitřní jsou hladké, plné, bezfalcové do zárubně obložkové. Výška dveří je 2600-2800 mm.

Konstrukční řešení
Svislé nosné i nenosné konstrukce jsou navrženy ze stavebního systému POROTHERM. Obvodové nosné zdivo je navrženo z tvarovek  30 P+D s doplněním o kontaktní zateplovací systém z minerální vaty.  Nenosné příčky jsou z cihel CV 14 tl. 150 mm. Stropní konstrukce nad 1. a 2. NP je navržen   systémem MIAKO,  vyložení 3. NP pomocí monolitických armovaných nosníků.  Všechna okna, dveře a prosklené stěny ve fasádě jsou navrženy z hliníku, zasklené izolačním sklem. Střešní konstrukce je vynesena pomocí sbíjených příhradových vazníků se styčníkovými deskami.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
rozpocet
Mirjana Petrik
23.02.12 12:19
Kancl
maxim77
23.02.12 09:00
Dispozice...
Jan
23.02.12 11:51
svítidla v koupelně
Bombi
29.02.12 11:50
zobrazit všechny komentáře