Interiér bytu v Praze

Interiér bytu v Praze
Developer:SATPO Development, s.r.o.
Spolupráce stavební část, koordinace speciálních profesí:ATPS, s.r.o
Dodavatel interiéru: EXX s.r.o
Projekt:2008 - 2010
Realizace:2010 - 2011
Užitná plocha:205 m2


Návrh interiéru bytu vznikl v nově rekonstruované klasicistní vile. Přes to, že dům byl v době realizace kompletně renovován a nebylo tedy nutné použití starých technologií a konstrukcí objektu, bylo přirozeně důležité vycházet z prostorových možností původní vily.
Dvouúrovňový byt je v posledním patře domu, a tak v interiéru bylo využito konstrukce podkroví i možnost vybudování střešních teras. Centrální prostor bytu, je navržený přes dvě podlaží. Vstupní hala, obývací prostor, kuchyně s jídelnou a v patře umístěná pracovna jsou de-facto jedním otevřeným celkem. Plocha podlahy patra je pouze nad částí půdorysu spodní úrovně a dojem velkého, vysokého prostou také podporuje její design, jež navozuje představu, že pracovna je jen jakoby vsunuta mezi obvodové zdi.
Na popisovaný ústřední společenský prostor ve spodní úrovni bytu navazují dvě samostatné „intimní“ části. Ložnice rodičů a pokoje dětí. Obě části jsou vybaveny sociálním zázemím, rodiče mají k dispozici šatnu. Striktní oddělení společenských částí bytu od intimních zón, bylo jedním ze základních požadavků, který formoval dispoziční koncept.
Vybrané kvalitní materiály mají své přirozené povrchy a design, barevná řešení jsou záměrně zvolena neutrální, převažuje bílá. Návrh má být nadčasový, aby jej bylo možné v průběhu let kombinovat s mobiliářem „podléhajícím aktuálním stylům“.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
krása!
Vladimír Fajmon
19.01.12 01:27
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od DAM architekti s.r.o.