Kanceláře a recepce pro Konsepti

Kanceláře a recepce pro Konsepti
Adresa: Komunardů 32, Holešovice, Praha, Česká republika
Projekt:2008, 2011
Realizace:2009, 2011
Užitná plocha:191 m2
Obestavěný prostor:758 m3


Firma Konsepti se zabývá komplexním řešením interierů a prodejem vybraného sortimentu designového typového i atypického vybavení. A právě pro takovou firmu jsme dostali zadání vytvořit zázemí v rámci nově umístěného showroomu areálu Holport (areál Holport je dnes místo, které se rozšířením o nové přístavby nad starou tovarní halou stalo sídlem mnoha firem spjatých s designem).
Showroom i kancelářské prostory jsou umístěny právě do části  bývalé holešovické  výrobní haly. Hala samotná je se svou starou industriální atmosférou naprosto jedinečným prostorem. Toto působivé místo s betonovými  trámovými stropy a s typickými původními továrními okny jsme doplnili pouze křehkými, čirými, skleněnými příčkami, které tvoří jedinou hranici mezi samotným showroomem a kancelářemi a ty tak  zůstaly opticky jeho součástí. 
Záměr bylo vytvořit interier s minimem výrazových prostředků a tvarosloví. Vzniklo prostředí, které je kombinovatelné se stále se měnící tváří showroomu a současně i pracovní prostor, který není typický pro běžné, uniformní kanceláře.
Výrazné odstíny  zelené barvy, které se objevují na stěnách a stropu, jsou v kombinaci s černou, použitou na nábytkových prvcích, barvami vycházejícími ze zadání, z firemních barevnosti.
Logo Konsepti tvoří rastr na dveřních madlech z černého plechu a v rozehrané podobě se objevuje i na sklech ve formě bezpečnostní grafiky.
Odlehčenou atmosféru podtrhují madla na skříních tvořená z konopných lan a ručně kreslené piktogramy na dveřích a zrcadle toalet od Silvie Luběnové.
Recepce, která byla realizovaná s delším časovým odstupem, na již vzniklý  koncept navazuje tvarovou jednoduchostí, barevností, logotypem i zvolenými materiály (černá ocel,sklo,černé nábytkové prvky). Pouze technologie přímého tisku na plech (firma Spyron), která byla použitá na plášť recepce samotné, je pro nás poměrně nová.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Daniela Polubědovová