Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     

Modernizace kancelářského prostoru firmy MHW

Autor: Radka Neumanová, Lukáš Roubal
Design tapety: Iva Návojská Pechmanová
Adresa: Bidláky 20, Štýřice, Brno, Česká republika | mapa
Realizace: 06 / 2011

Zadáním bylo vytvořit kreativní pracovní prostředí ve stávajícím kancelářském prostoru grafického oddělení firmy. Grafici, kteří jsou zvyklí při přípravě kampaní pracovat týmově, cítili, že ideální místo pro jejich každodenní brainstormingy není u klasického jednacího stolu. Požadovali vytvoření maximálně variabilního jednacího prostoru opticky odděleného od vlastních pracovních míst s počítači. Naopak bylo třeba nový „koutek“ vhodně propojit se stávajícím fotoateliérem. Neformální charakter byl vítán.

Po zatažení dělícím závěsu z neprůsvitné látky se tak ocitáme přímo „na place“.  Jádrem interiéru je konferenční stůl ze 6 segmentových dílů z březové překližky. Ten doplňují tři pohodlná barevná křesla doplněná skládacími režisérskými židlemi. Z nich lze pozorovat, jak průběh focení, tak probíhající prezentace či diskuzi kolegů. Stávající oblouková stěna nyní slouží v tmavé ploše jako magnetická tabule a v bílém oválu, který má evokovat kužel světla dopadací na zeď – iluzi práce se světlem ve fotoateliéru, jako popisovací whiteboard. Dělící závěs na celou výšku místnosti lze po zatažení s výhodou využít jako promítací plátno. Prostor doplňuje knihovna rovněž vytvořená z přeližky.
Všechny navržené prvky umožňují libovolné přestavění dle aktuálních potřeb a tak se konferenční stůl snadno rozloží na 6 „kostek“, které mohou sloužit jako příruční stolky či stoličky bez opěradla. Stejně tak knihovna je navržena z dílů, které lze sestavit do uzavřeného bloku nebo naopak z nich vytvořit značné množství prostorových sestav.
Atmosféru fotoateliéru přenášíme k jednacímu stolu i pomocí ateliérových lamp, které jsou zde využity i k běžnému osvětlení.

Dodávkou interiéru byly i dílčí úpravy zbylé části kanceláře, ty byly řešeny již standardním způsobem z důvodu dodržení daného finančního limitu (stínění přehřívající se prosklené šikmé plochy pomocí bílých textilních rolet, polep obtížně využitelné stávající konvexní obloukové stěny grafickým motivem, výmalba stěn antracitovým odstínem k vytvoření klidného pracovního prostředí a optickému zkrácení místnosti).

V průběhu procesu probíhala velmi intenzivní spolupráce s klientem, ze které vzešly např. nápisy na zadní straně skládacích křesílek (pomocí hesel idea maker, cajk maker ... si kolegové rozdali role), grafický motiv tapetované stěny popohnal vývoj nového firemního designu apod..

Tento projekt byl pro nás zajímavý jednak svým zadáním a dále i možností realizovat dodávku interiéru. V podstatě jsme si sami prováděli autorský dozor, což bylo občas složité, ale výrazně to pomohlo výsledné podobě realizace.







Zdroj: Autorská zpráva
Vložil: Milan Domkář, 06.11.11
Návštěvnost: 42785 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Červenec 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.