Rekonstrukce bytu v panelovém domě v Praze na Pankráci

Rekonstrukce bytu v panelovém domě v Praze na Pankráci
Spolupráce:Jozef Černák (stavební část)
Adresa: Hvězdova, Nusle, Praha, Česká republika
Realizace:2011
Užitná plocha:33 m2


Původní záměr majitelky bytu vyměnit stávající bytové jádro za nové se v průběhu konzultací s architektem změnil na kompletní rekonstrukci bytu. Kromě nosných železobetonových zdí se stavební úpravy dotkly všech prvků v bytě. Příčky z dřevotřískových desek a umakart byl nahrazen pórobetonovými tvárnicemi, které byly obloženy sádrokartonovými deskami.
Stropy s nevzhlednými spárami mezi panely byly ve všech místnostech opatřeny sádrokartonovými podhledy. Ty jsou od stěn odsazeny o cca 10 cm. Vzniklá drážka tak umožňuje elegantně skrýt záclonové kolejničky a kolejnice posuvných dřevěných dveří, které nahradily klasické otočné dveře.
Jediným požadavkem majitelky bytu byla instalace vany místo původní nepraktické sprchové vaničky se sedátkem, vše ostatní nechala na architektovi.
V části WC a v koupelně bylo použito velkorozměrných obkladů a černého nebo bílého lakovaného skla.
Na konci haly, která přechází do koupelny a WC, bylo osazeno zrcadlo přes celou výšku místnosti. Toto řešení opticky zvětšuje prostor a vytváří tak z haly dojem dvojnásobně dlouhé chodby. Koupelně bylo dodáno i přirozené osvětlení pomocí podélného osvětlovacího otvoru v příčce mezi kuchyní a koupelnou.
Veškerý původní nábytek byl zachován, pouze byl doplněn novou kuchyňskou sestavou vyrobenou truhlářem a vestavěnými skříněmi, které byly pořízeny v obchodním domě.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
velice střízlivá
Eva Müllerová
13.10.11 02:36
Rekonstrukce
Petra
28.03.14 12:08
...
Daniel John
28.03.14 06:16
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od aaPJ- architektonický ateliér Petra Jančálka