Rodinný dům Praha 9

Rodinný dům Praha 9
Pozemek s jižní orientací je velmi svažitý a úzký. Rodinný dům je umístěn v jeho střední části, v dostatečném odstupu od sousedů i lesa a navazuje na strukturu původních domů podél Tálinského rybníka, které rovněž místy „šplhají“ do svahu.
Základní koncepce je podřízena svahu, jižní orientaci a výhledům. Boční pohledy jsou ponechány téměř bez otvorů, což odpovídá charakteru úzké parcely.
Dům je přístupný po schodišti, které překonává převýšení cca tří podlaží mezi úrovní terénu u vstupu na pozemek  a úrovní terasy u vstupu do rodinného domu. Schodiště je rozděleno mezipodestami na čtyři ramena.
Garáž pro osobní automobil  je rovněž umístěna ve spodní části pozemku a je zapuštěná do svahu.
Rodinný dům je navržen v kombinovaném konstrukčním systému. Přízemí, které je z větší části zapuštěné do svahu má obvodové stěny ze sendvičového ztraceného bednění (KB bloky). Patro je navrženo se zděnými obvodovými stěnami Porotherm, které jsou v místech prosklené jižní fasády kombinovány s dřevěnými sloupky. Vnitřní konstrukce stropu a střechy je celodřevěná, modřínová.
Založení stavby je na základových pasech a patkách.
Viditelné materiály jsou klasické - pohledový a broušený beton, kovové žározinkové a nerezové prvky, dřevo (modřín a Thermowood), lomový nepravidelný kámen (břidlice)  a velkoformátové sklo v dřevěných rámech.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Gratuluji
iha
09.09.11 09:21
Krásné
iNKa_1104
12.09.11 11:31
Velmi hezké.
Pavel Řehák
30.09.11 11:08
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od deyl-šesták-architekti s.r.o.