Interiér bytu v Brně-Medlánkách

Interiér bytu v Brně-Medlánkách
Předmětem návrhu a realizace je rekonstrukce a interier mezonetového bytu v objektu z 90. let minulého století.  Autorem návrhu je architekt Radko Květ. Jako spoluautor se na návrhu podílel architekt Radek Sládeček, který dále vedl samotnou realizaci. Provést návrh včetně detailního řešení se podařilo především díky velkorysému přistupu klienta.
Původní komplikovaná a v horním podlaží se zkosenými stropy nefunkční dispozice byla upravena pro potřeby rodiny se dvěma staršími dětmi. Bylo napřímeno schodiště s návazností na knihovnu a snížený podhled s nepřímým osvětlením. Tyto prvky tvoří dominantou obytného prostoru spodního podlaží.
Výše zmíněnou úpravou se podařilo zvětšit koupelnu, kterou bylo možno zařídit požadovaným vybavením. Důraz byl kladen na sprchový kout a dostatečný úložný prostor nad umyvadlem, který je řešen v zrcadlových skříňkách. Součástí koupelny je také skříň s pračkou a sušičkou.
Dominantou obytného prostoru je zmiňovaná knihovna, která zárovň tvoří boční stěnu schodiště. Kuchyňský kout plynule přechází nízkými spodními skříňkami do obytného prostoru. Zde je navržena jednoduchá linie skříněk, ve kterých jsou také zakryty radiátory. Pod šikminou mezi okny je umístěn jednoduchý vykonzolovaný kubus TV stolku s nepřímým osvětlením.
V horním podlaží byla místnost původní koupelny s nevyhovující světlou výškou zmenšena a slouží pouze jako samostatné WC.  Nová koupelna s přímým osvětlením  byla  umístěna mezi ložnice dětí.
V celém bytě jsou nově položeny podlahy z masivní dubové mozaiky ošetřené přírodním olejem. Nábytek je realizován z bílé lakované mdf v kombinaci s prvky z dubové dýhy. Solitery sedacího nábytku jsou v přírodní černé kůži. V tomtéž materiálu je provedeno madlo schodiště. Na podlaze koupelen a soliterních stěnách je použit tenkostěnný velkformátový obklad Kerlit. Stěny koupelny rodičů jsou obloženy leptanou skleněnou mozaikou.
Zdroje osvětlení Profilux jsou voleny v kombinaci zapuštěných halogenových reflektorů a jednoduchých přisazených svítidel. Nad jídelní stůl byla vybrána zavěšená zářivka s teplým odstínem stínidla. Nepřímé osvětelní nábytku je řešeno diodovými pásky.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Architektonická kancelář Radko Květ