Kavárna Blansko

Kavárna Blansko
Kavárna je součástí přestavby původního rodinného domu z šedesátých let. Nové řešení rozděluje dispozici domu na část bytovou umístěnou v patře a část komerční v přízemí, která je rozšířena o navazující venkovní terasu. Obě funkční části jsou řešené samostatně a jsou provozně odděleny.
Změny vnitřní dispozice objektu se odráží i na celkové proměně fasády. Původní malé okenní otvory byly nahrazeny velkými prosklenými plochami. Výkladec otevřel prostor kavárny do ulice a propojil interiér s venkovní terasou.
Interiér kavárny je řešen jako dekorativní podšívka, která kontrastuje s jednoduchým vnějším pláštěm. Při hledání grafiky atypických tapet na stěny kavárny byl zvolen retro prvek sifonu, který má vztah k provozu kavárny a zároveň je geometrickým ornamentem. Středem kavárny je sestava barového pultu, přisazená centrálně k zadní stěně. Na tu navazuje sezení podél bočních stěn, vymezené čalouněnými lavicemi, ke kterým jsou přistaveny stolky a židle. Součástí kavárny je i malý dětský koutek s hračkami uloženými v zásuvce pod lavicí.
Ve výrazně dekorované stěně za barem jsou integrovány dveře do chodby k toaletám a dveře do provozního zázemí kavárny.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od ATX Architekti, s.r.o.