Rekonstrukce výrobního areálu mmcité

Rekonstrukce výrobního areálu mmcité
Spolupráce:Radek Hegmon, David Karásek, Jaroslav Holub, Jitka Pospíšilová
Investor:mm cite a.s.
Projekt:2008
Realizace:2008–2009


Designéři David Karásek a Radek Hegmon nás oslovili, abychom se přijeli podívat na staré objekty bývalého vepřína a k tomu přilehlé budovy v obci Bílovice, nedaleko Uherského Hradiště. Líbila se jim naše realizace přestavby objektu v Bernarticích pro firmu UAX a tak nám dali důvěru pro společnou práci.
Stavebník, významný výrobce a prodejce městského mobiliáře, požadoval vytvořit nový vzhled stávajícího areálu, který by měl sloužit pro vedení firmy, administrativu, výrobu i skladování. Mezi objekty je navržena nová ulice. Vstupní objekt je rozšířen o přístavbu.
Cílem architektonického řešení bylo vymyslet jednoduchou přístavbu navazující na objekt, se stejnou střechou. Tzv. nový kabát objektu by měl být reklamou firmy, a dále by měl povýšit vzhled bývalého objektu JZD. Jedná se vytvoření nové fasády ze stříbrných fasádních folií u prvního objektu a stříbrných profilovaných plechů u objektu druhého, nová okna jsou navržena z hliníkových rámů.
Koncepci přestavby areálu a projektovou dokumentaci pro stavební povolení připravil ateliér kamil mrva architects pod vedením Ing. arch. Kamila Mrvy. Realizační úpravy interiéru a části exteriéru navrhl ak. soch. Luděk del Maschio.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Bývalé hospodářské budovy
jana haj
28.04.11 11:00
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Kamil Mrva Architects