Interiér bytu Podvinný Mlýn

Interiér bytu Podvinný Mlýn
Realizace:2010
Užitná plocha:119 m2


Jedná se o mezonetový byt o velikosti 119 m² v novostavbě.

V původní dispozici bylo naprosto nevhodně situováno schodiště, které bylo umístěno ve středu obytného pokoje tak, že nezbývalo místo pro jídelní stůl a dokonce ani neumožňovalo umístění televizní sestavy a sofa. Z toho důvodu jsme se rozhodli pro výměnu schodiště a další drobné dispoziční úpravy koupelen a šaten. Materiálovou a barevnou kombinaci jsme zvolili velmi solidní a nekřiklavou s nadčasovým nádechem.

Obytný pokoj s kuchyní — tomuto prostoru dominuje nově vzniklá stěna, která tvoří obývací „stěnu“ s televizní sestavou, schodiště a vysoké skříně kuchyňské linky. Díky tomu, že je schodiště zakomponované do nábytku, došlo ke značné úspoře místa. Zbývající stupně jsou řešeny kolmým ramenem s odlehčenou ocelovo-skleněnou konstrukcí. Díky tomuto lehkému prvku je opticky a nenásilně oddělena část kuchyně a jídelny od obývacího pokoje. Materiálová kombinace je tvořena tmavými dýhami wenge na nábytku a světlé čpavkované dřevěné podlahy z masivu. Dalšími prvky jsou bílá lesklá kuchyně, čiré skleněné zábradlí a splývavé textilie na oknech.
Wenge stěna v obývací části je dělena do čtverců, z nichž některé jsou ponechány otevřené pro knihy nebo artefakty, ostatní zavřené skříňky. Do této stěny je zakomponována televizní sestava s vestavným ozvučením. Proti televizi je umístěna velmi pohodlná sofa s polohovatelnými opěrkami.
Kuchyně je tvořena z vysokých skříněk se zabudovanými vestavnými spotřebiči a nízkou pracovní částí ve světlém provedení s kamennou deskou.

Schodiště — je provedeno z ocelové nosné konstrukce. Vestavěné rameno v dřevěném provedení je osvětleno ledkovými bodovkami v podstupnicích. Skleněné rameno je tvořeno masivní nerezovou konstrukcí se skleněnými stupni a zábradlím. Toto rameno je osvětleno zabudovanými ledkami v podlaze.

Ložnice — její dispozice byla upravena tak, že za čelem postele jsou vstupy do velké koupelny a samostatné šatny. Do obou těchto prostorů vedou posuvné dveře, které se zasouvají za představěné čelo postele. Postel je vyrobena na zakázku. V nice ložnice je navíc umístěna vestavná skříň s posuvnými dveřmi.

Koupelna — Hlavní koupelna za ložnicí je provedena v bílé perleťové mozaice. Původní dispozice byla zvětšena na úkor ložnice tak, aby bylo do koupelny možné umístit vanu i sprchový kout. Sprchový kout je proveden na celou šířku místnosti s posuvnými skleněnými dveřmi. Všechna sanita je vybrána v kulatých tvarech. Podlaha a obklad vany jsou tvořeny bílou cementovou stěrkou. Hostinská koupelna a toaleta je provedena v hnědo-zlaté perleťové mozaice. Do těchto prostorů byla naopak zvolena hranatá sanita.
5 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
velmi pekne
Ronn
24.02.11 08:19
Podlaha
Kristýna Sladká
24.02.11 09:36
koupelna
Aka
25.02.11 01:32
drevena podlaha do koupelny nepatri
Jan Sommer
26.02.11 11:08
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od OOOOX s.r.o.