Dům H

Dům H
Autor: Wiel Arets
Adresa: Veldstraat 12A, Maastricht, Nizozemí
Realizace:2006-09
Užitná plocha:130 m2


Dům pro manželský pár se nachází v zeleni oplývající části Maastrichtu. Klienty byly tanečnice/herečka a zahradní architekt. Za domem je obyčejná zahrada, která je příležitostně přístupná veřejnosti.
Interiér domu je primárně koncipován jako loftový prostor s centrální mezaninem. K hlavní hmotě domu připojeny dva menší nezávislé objemy vstupu a koupelny. Terasy určují přesné umístění a výsledný tvar domu, přičemž každá z teras má svůj vlastní charakter. Dům nemá žádné nosné stěny, pouze několik obdélníkových sloupů vynášejících stropní desky, které byly navíc rozmístěny tak, aby byl jejich dopad v interiéru co nejmenší. Všechny zbývající stěny, ať už obvodové nebo vnitřní, jsou ze skla. Domovní schodiště tvoří samostatný objekt uprostřed loftové dispozice. Soukromí požadované majiteli může být  dosaženo pomocí řady záclon, které lze v interiéru různě zatahovat a zlehka definovat vnitřní prostory.
Kombinace transparentního a neprůhledného skla, stejně jako posuvné a pevné fasádní prvky, umožňují reagovat na na měnící se roční období i proměnlivé denní osvětlení. Vnitřní prostory domu jsou naplněné pohodlím díky vrstvení prostých materiálových kompozicí a variabilnímu využití.
Wiel Arets Architects
6 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Studené, krematorium
Havelka
06.01.11 09:10
moc krásný dům
hanka
06.01.11 07:13
Odporné ledové monstrum
Milovník secese
07.01.11 10:21
ad.Milovnik secese
A.J.K.
08.01.11 04:44
chytráci
David Korsa
08.01.11 11:28
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Wiel Arets