Přestavba římského lomu potřebám operního festivalu

Přestavba římského lomu potřebám operního festivalu
Spolupráce: Ecki Csallner, Elmir Smajic, Ferdinand Kersten, Maria Magina, Mareike Kuchenbecker, Martin Brandt, Michael Sohm

Investor:Fürst Esterházy Familienprivatstiftung
Projekt:2005-06
Realizace:2006-08


Kulturní představení v římském lomu je nepochybně jedinečným zážitkem pro každého návštěvníka, ať už se jedná o milovníka klasické hudby vychutnávajícího si představení operního festivalu nebo sledujícího místní pašijové hry se svými přáteli vystupujícími jako amatérští herci.
Hraní a zpěv pod širou oblohou během příjemných letních nocí daleko od všeho hluku je zážitek, který každého běžného návštěvníka nepříliš znalého oper a pašijových her, musí ohromit.
Doposud šlo jen o jeviště profitující především ze svého okolí a umístění, které je v Rakousku zcela ojedinělé. Aby se návštěvníci dostali z parkoviště ke svým sedadlům v hledišti a nazpět, využívali cestu zcela bez atmosféry, obyčejnou obslužnou přístupovou trasu.
Hlavní myšlenkou návrhu bylo rozšířit velkolepou okolní skalnatou scenérii ke všem částem divadelního areálu, aby pomohla navodit více hmatatelné a vizuální zážitky z celkového místa.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od AllesWirdGut Architektur