Divadlo Grand Canal

Divadlo Grand Canal
Spolupráce:Arts Team (part of RHWL Architects), ARUP Acoustics (UK), ARUP (Dublin), Billings Design Associates, Bruce Shaw Partnership, McCauley Daye O’Connell Architects, Michael Slattery & Associates, Pritchard Themis
Adresa: Grand Canal Square, Docklands, Dublin, Irsko
Investor:Ramford Limited
Realizace:2010


Divadlo Grand Canal a komerční development v Dublinu zahrnují divadelní a dramatické centrum s kapacitou 2000 sedadel, jež je včleněno do komerční plochy tvořené dvěma administrativními bloky, které nabízejí 375 tisíc čtverečních stop pronajimatelných kancelář- ských a obchodních ploch. Nachází se v samém srdci developmentu u přístavu Grand Canal a vytváří ústřední bod náměstí nesoucího stejné jméno.
Divadlo Grand Canal o celkové ploše 117 tisíc čtverečních stop je srdcem celého zdejšího developmentu. Budova je založena na konceptu scén: scéna samotné divadelní budovy, scéna náměstí a v noci osvětlená scéna divadelní lobby nad ním. Divadlo se stává hlavní dominantou rozlehlého veřejného náměstí, na jehož jedné straně se nachází  pětihvězdičkový hotel a residenční stavby a na straně druhé admini- strativa. Náměstí funguje jako velkolepá venkovní lobby divadla; díky dramatickému pozadí divadelní fasády a plochám určeným k výhledům se stává scénou pro schromažďování občanů.
Svými fasádami, prosklenými atrii a krajinou střech dotvářejí dvě kancelářské budovy, jež tvoří komerční development, udržitelné prostředí na nejvyšší technické úrovni doby. Návrhem multipodlažních prosklených atrií do sebe komerční stavby pojímají navazující obchodní, residenční, kluturní a veřejné prostory a prvky.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Development
Daniel John
26.10.10 12:48
ďábel
kedd
28.10.10 04:28
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Daniel Libeskind