Interiér bytu - Vila Kunzova, Brno

Interiér bytu - Vila Kunzova, Brno
Adresa: Kunzova, Černá Pole, Brno, Česká republika
Investor:manželé Ryčlovi
Projekt:2008
Realizace:2009


DÁMSKÝ BYT
Byt byl rekonstruován v rámci developerské výstavby – rekonstrukce bytového domu na ulici Kunzově.
V původním návrhu byl prostor rozdělen na byt 2+kk sádrokartonovými  příčkami. Klientka si však přála vzdušnější a variabilnější dispozici. V návrhu nahrazuji sádrokartonové příčky skleněnými stěnami s plnými posuvnými panely.
Došlo tak k plynulejšímu propojení jednotlivých prostor bytu a hlavně k jeho většímu prosvětlení. Vstupní předsíň je od  obytného prostoru oddělena  krátkou chodbou vzniklou vysunutím věšákové skříně na straně předsíně a kuchyňské linky na straně obytného prostoru. Z předsíně je možné vstoupit též do koupelny, která je oddělena pouze stěnou z mléčného skla a posuvným panelem. Koupelna je prostorná a díky skleněné stěně i více prosvětlená.
Obytný prostor zahrnuje kuchyňskou linku, jídelní (pracovní) stůl a sezení. Kuchyňská linka je svým charakterem přizpůsobená umístění v hlavním obytném prostoru. Za linkou je navržena malba s válečkem a osazeno čiré sklo.
Obytný prostor a ložnici opět odděluje skleněná stěna s plným posuvným panelem.
Nábytek je vyroben jako atypický, včetně kuchyňské linky, tv stěny s knihovnou, jídelního stolu a postele.
Majitelkou a obyvatelkou bytu je žena. Tomuto kritériu je podřízena barevnost i charakter mobiliáře. Dubovou vlysovou podlahu doplňuje dýhovaný nábytek (dýha bambus tmavý).
Dominantní  barvou se stává červená barva použitá na posuvných panelech.  Na stěnách (obklady, malby) se objevují různé odstíny starorůžové a karmínové barvy, které doplňují ostře červenou barvu. V bytě je patrný také jistý retro trend (židle Thonet, váleček), který má poukázat na to, že nejde o novostavbu, ale o dům postavený na začátku minulého století.
7 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
ano
Vladimir Halamicek
17.11.10 04:30
...
Kuba
17.11.10 07:39
tak nevím...
Dan Šeda
18.11.10 04:50
to nic
Milena Galátová
18.11.10 08:42
šikovné...
Miro R
18.11.10 12:54
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Milena Galátová