Bytový dům Porter

Bytový dům Porter
Adresa: 366 West 15th Street, 60 Ninth Avenue, Manhattan, New York, USA
Investor:Jeffrey M. Brown Associates
Projekt:07.2002
Realizace:12.2003
Užitná plocha:4781 m2


Dům leží na deváté Avenue v manhattanské Meatpacking District. Jedná se o přestavbu šestipodlažního skladiště (2800m²) z roku 1905 na obytný dům s 22. jednotkami (84-316m²). Na jižním rohu je nad původní dům dva a půl metru směrem do ulice předsazena čtyřpodlažní nástavba (1860 m²).
Za použití na zakázku vytvořených pozinkovaných prefabrikovaných fasádních panelů a oken přes celou výšku patra od podlahy ke stropu vznikla výrazně vertikální struktura, která zesiluje dialog mezi původní neo-renesanční fasádou a novou přístavbou.
S příchodem noci pomohou vložené světelné bohy zastřít hmotu nástavby a vytvořit na nároží Ninth Avenue a 14th Street vizuálně přitažlivý bod. Aby se snížilo množství odpadů, tak projekční tým při výrobě úzce spolupracoval s výrobce prefabrikátů a za použitím software z kovozpracujícího průmyslu bylo navrženo co nejoptimálnější rozvržení panelů za použití standardních šířek tabulového materiálu. Panely byly ořezány a ohýbány podle našich digitálních souborů. Tímto výrobním procesem bylo dosaženo značných ekonomických úspor.
ShoP Architects
0 komentářů
přidat komentář