Betonový dům

Betonový dům
Autor: A-cero
Adresa: Somosaguas, Madrid, Španělsko
Realizace:2006
Užitná plocha:1500 m2


Nový dům o celkové užitné ploše 1500 m², postavený podle návrhu kanceláře A-cero, je definovaný čistými liniemi a krásnými objemy, založen na kombinaci návrhu, kvality a funkčnosti.
U exteriéru na první pohled upoutá šedá barva betonu, z něhož je celá budova postavena a široká černá pergola. Dále fasádu prolamují velké plochy okenních otvorů nabízející příjemní výhledy do okolí.
Stavba má dvě podláží v závislosti na svahu pozemku. První podlaží, kde se nachází také vstup, má rozlohu 653 m² a je rozděleno na tři zóny: rodinnou (obytný prostor, jídelna, kuchyně, pracovna a obytný prostor dětí), soukromou  (ložnice včetně koupelen a šaten) a zónu pro volný čas a relaxaci, jež je s exteriérem propojena krom jiného širokým portálem verandy, vedoucí k  bazénu.
Ve spodním podlaží je situována posilovna, vinný sklep, úklidové místnosti a obslužné prostory domu.
V interiérech je vše promyšleno do posledního milimetru – každá zeď, detail či roh ukazují elegantní a precizní práci A-cera. Exteriér vstupuje do interiéru několika patii, jež vytvářejí prosvětlené prostory přívětivé pro každodenní život. Bílé zdi se střídmými designovými prvky kontrastují s podlahami z tmavého dřeva.
V exteriéru zaujme 45 metrů dlouhý přetékající bazén, který je (stejně jako podlaha verandy) z granitu abujardado, šedého kamene. V této části exteriéru lze nalézt také letní jídelnu a odpočinkovou zónu překrytou posuvnou pergolou. Potěšení, jež má naplnit představy komfortu nejnáročnějších lidí.
Výsledkem je residence vytvořená kanceláří A-cero, bez estetické nápadnosti, zvoucí k prožívání, elegantní, sofistikovaná a funkční.
6 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
pekny bunkr
hetzer
15.06.10 07:30
:-)
Sengge
16.06.10 10:40
Pěkná (až moc) čistá práce...
Thomas
17.06.10 05:14
Chlad
834276
18.06.10 10:53
(:-)
AMR ATELIER
21.06.10 10:19
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od A-cero