Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     

Nový vstup do objektu Tepelného hospodářství

Autor: Vít Branda
Spolupráce: Věnka Müllerová, Jan Žurek, Pavel Forman
Adresa: Chomutovská 1254, Kadaň, Česká republika | mapa
Investor: Tepelné hospodářství Kadaň, s.r.o.
Projekt: 2003 Realizace: 2003

Původní objekt klasické výtopny na hnědé uhlí, postavený pro zásobování sídlišť budovaných v Kadani v souvislosti s výstavbou elektráren, změnil v průběhu let svou funkci a s touto změnou se investor rozhodl zvýšit úroveň vstupní části areálu.

V současné době se areál využívá především ke službám, kromě kanceláří a skladů a výměníků Tepelného hospodářství Kadaň v objektu sídlí Městská policie Kadaň,  Fitness sport centrum,  kanceláře a sklady stavebních firem, a volné plochy v dalších nadzemních podlažích objektu umožňují zřízení dalších kanceláří.

Nevyhovující stav schodiště s galerií do 2 NP vedl původně investora k rozhodnutí schodiště pouze nově zastřešit a opláštit, postupně se rozhodl zřídit schodiště nové, lépe vyhovující provozním a estetickým požadavkům.

Nové schodiště je navrženo jako materiálově a tvarově kontrastní hmota vůči původní budově výtopny, ale se zachovaným zřetelným průmyslovým výrazem. Velkoryse prosklené čelo schodišťové věže se stává poutačem při vjezdu a vstupu do areálu. Průmyslový výraz drobné stavby vstupu a schodiště bude v kontrastu ke kamenným zídkám terénních úprav a zahradních výsadeb.
 
Ve snaze minimalizovat rozměry schodiště a galerie bylo nové schodiště navrženo jako točité vřetenové a umístěno do osy mezi dva vstupy v úrovni 2.NP tak, aby galerie v úrovni 2.NP byla maximálně zkrácena a byl tak minimalizován rozsah opláštění. Nosná konstrukce schodiště a galerie je ocelová svařovaná z válcovaných a ohýbaných profilů a ocelového plechu, opláštění stěn i střechy z vlnitého povlakovaného a lakovaného plechu, vnitřní plášť ze sádrovláknitých desek. Průčelí schodišťové věže a obě čela galerie jsou prosklené v celé ploše lepeným bezpečnostním sklem.

Fasáda jižního průčelí objektu byla opravena včetně barevného řešení pláště, aby korespondovalo s novým vstupem.




Projekt
Fotograf
Ester Havlová
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 13.03.10
Návštěvnost: 34549 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Červen 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.